Publicitat
Economia · 8 de Novembre de 2012. 17:56h.

Sala-i-Martin recorda que "per vendre a Europa han de passar per Catalunya"

L'economista augura que a Espanya "a l'hora de la veritat diran: 'seamos amigos, os dejaremos entrar en Europa'"

L'economista Xavier Sala-i-Martin ha recordat, al programa Divendres de TV3, que els espanyols "per vendre a Europa han de passar per Catalunya. Per tant ja tindran cura de no posar una barrera aquí (a l'Aragó) perquè qui sortirà més perjudicat si posen la barrera són ells mateixos".

"Per tant, a l'hora de negociar per més que ara criden, per més que ens insultin, per més que ens amenacin, a l'hora de la veritat diran: 'seamos amigos, os dejaremos entrar en Europa', si és que no hi entrem de manera automàtica perquè a mi em sona estrany que Europa tregui uns drets a uns ciutadans que ja són europeus", ha remarcat.

Sala-i-Martin també ha negat que amb la independència de Catalunya els pensionistes deixin de rebre els seus emoluments. "Aquí també hi ha un moviment de gent que amenaça els avis que tenen por que no podran cobrar les pensions", ha indicat.

"Hi ha una política aquí a Catalunya que ha cridat molt intentat acollonir els avis que 'os quedaréis sin pensiones'", ha afegit. Després de dir que el sistema de pensions espanyol es basa en el "repartiment", que es nodreix de les aportacions dels treballadors en actiu, ha reblat que "ningú no vingui amb amenaces burdes per intentar enganyar els avis".

Sala-i-Martin, durant la seva intervenció al programa. (Foto: TV3)
Publicitat
Publicitat

172 Comentaris

Publicitat
#93 BEJOTA, BCN, 15/11/2012 - 16:14

SR. SALA: EL TUNEL DE CAMFRANC ,J'ESTAT ENLLESTIT .NO CALDRÁ DEPENDRE DE CATALUNYA ,PERÓ :A POC A POC...DIU EL MEU CUNYAT "QUE FINS QUE PASSA L'ULTIMA BEATA N'ACAVA LA PROCESSIÓ".

#92 angel, olot, 10/11/2012 - 14:38

Si no fem falta a Espanya per quina reo no ens deixen marxar...??? La veu dels catalans diu INDEPENDÈNCIA, pero a Madrid no ka volen sentir. Si no els fecim falta als PEPEROS ja ens haurien deixat marxar, pero la realitat es que Espanya necessita de Catalunya.

#91 perugio, barcelona, 10/11/2012 - 11:33

El Puerto de Valencia tiene la primacia en el transporte de mercancias y de contenedores.
La via aérea ya está controlada por Iberia tras la absorción de Vueling.Barcelona se ha quedado sin líneas aéreas propias.

#90 David, Sant Celoni, 09/11/2012 - 22:13

Desgraciadamente el Sr Sala se equivoca. Los Peperos ya han hecho los deberes y para vencer a Europa se pude hacer via puerto de Valencia ( si no estoy equivocado ha superado en volumen de mercancias a Barcelona) y ademas estan moviendo hilos para que el corredor ferroviario algecias-Madrid.

#89 Ni Fu Ni Fa, bcn, 09/11/2012 - 22:06

Que gran cerrebrro tiene este gran chaquetero.....¡
.

Evidentemente él está buscando no quedarse sin pensión..
.a cambio de pagar pensiones, si....a 100 euritos la pensión.

Haciendo amigos que se llama a esto...