Publicitat
Economia · 6 de Juny de 2009. 21:34h.

Sala i Martín només pagaria l'atur a qui es recicli

"Hauríem de donar un subsidi d'educació enlloc de pagar per no fer res"

Sala i Martín només pagaria l'atur a qui es recicli

L'economista Xavier Sala i Martín

L'economista Xavier Sala i Martín creu que el cobrament del subsidi d'atur hauria d'estar condicionat a la realització de cursos de formació i reciclatge per l'aturat, perquè "hauríem de donar un subsidi d'educació enlloc de pagar per no fer res". En declaracions a Catalunya Informació, Sala i Martín aposta per una reforma estructural encaminada a augmentar el nivell de competitivitat i per la formació dels desocupats com a eina per combatre l'atur.

Assegura que cal passar d'un model de subsidi als desocupats per 18 mesos de no fer res per un que aposti per la reeducació, i proposa que els treballadors justifiquen el subsidi amb hores de formació. També diu que si el país és més competitiu, no caldrà fer fora els treballadors ni rebaixar-los el sou, perquè produiran més.

Al seu parer, cal protegir el treballador en comptes dels llocs de treball. Per això, considera necessària una reforma laboral que passi per garantir les oportunitats de la població de trobar feina i no pas per salvar llocs de treball de manera artificial.

Sala i Martín afirma que no té sentit pagar un subsidi per "18 mesos de no fer res", i creu que el més lògic seria aplicar un model amb un subsidi d'educació en què "cobres, però has d'anar a la universitat o a fer cursos".

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#36 dom, gava, 16/06/2009 - 10:12

Después de haber cotizado treinta años seguidos creo que me he ganado el subsidio. Ahora hago cursos de formación por placer y este tio aunque no es nadie para hacer críticas tiene toda la razón.

#35 Fran, Llinars, 08/06/2009 - 23:47

La base de la ideia esta be,pero es tindria q preguntar als politics si ells es reciclen en alguna cosa,xq sempre es veu com fan el mateix,apoltronar-se i viure del conte mentre poguin.

#34 Hayek, Barcelona, 08/06/2009 - 11:21

Q si els neolliberals, q si el capitalisme,bla bla,bla. LA VERITAT ES Q MOLTS ATURATS I MOLTA GENT (PER, FUNCIONARIS, ETC) VIUEN DELS NOSTRES IMPOSTOS. I JA N\'ESTEM TIPS DE PAGAR A TOTHOM I REBRE POQUET (merda serveis públics). MOLT BE SALA I MARTIN

#33 Paco, tortellà, 08/06/2009 - 08:24

Aquest poca vergonya, no ha entès encara que son els de la seva idea; el mercat regularà, qui ens han enfonsat economicament

#32 albert, barcelona, 07/06/2009 - 22:42

A molts llocs d\'Espanya, per exemple a Andalusia, viure a base d\'atur i subsidis és un momio permanent. Això amaga molta economia sumergida que evidentment no paga ni cinc. Benvingudes les idees per acabar amb tant de barra.