Publicitat
Economia · 7 de Novembre de 2013. 21:47h.

Sala i Martín diu que "Montoro ens està enganyant"

L'economista assenyala que "els calés se'ls ha emportat Hisenda"

Sala i Martín diu que "Montoro ens està enganyant"

Sala i Martín, en una foto d'arxiu

L'economista Xavier Sala i Martín ha replicat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, qui aquest dijous assenyalava que les farmàcies cobrarien gràcies a l'Estat perquè la Generalitat no pot acudir als mercats. Sala i Martín ha justificat que el Govern no pugui fer front a aquests pagaments "perquè els calés se'ls ha emportat Montoro". També ha indicat que "ens està enganyant".

"Montoro és un senyor que li agrada exagerar la seva pròpia importància, segur que porta talons per semblar més alt del que és, perquè sempre li agrada a ell donar-se aquesta importància, i en aquesta frase ho demostra en vàries coses", ha remarcat durant una entrevista al programa Divendres de TV3.

El catedràtic de la Universitat de Colúmbia ha recordat que "l'Estat no paga res, l'Estat està donant crèdit a la Generalitat". "Ell parla de l’Estat com si els diners fossin d’ells" i ha afegit que "els diners que fa servir ells són nostres, de tots els ciutadans de l’Estat, inclosos els ciutadans de Catalunya".

L'economista ha explicat que la Generalitat té una part de "responsabilitat" en la seva impossibilitat d'accedir al crèdit bancari "per haver gastat més del que havia de gastar sobretot abans de la crisi", però també perquè "el sistema de finançament no genera, no torna, una part prou important dels diners que paguem".

"Som l'economia més rica d'Espanya i on hi ha els impostos més alts. Per tant, on es recapta més de tot és aquí. La pregunta és com és que aquests calés no serveixen perquè la Generalitat pugui pagar les farmàcies. La resposta és perquè els calés se’ls ha emportat el Montoro", ha afegit.

"Per tant, ell que no vingui aquí amb els seus talons alts, a fer-se el senyor alt, perquè ens està enganyant. No és veritat que no puguem pagar, en part per irresponsabilitat nostra, però en part perquè ells ens donen un sistema de finançament que no és suficient, que no és bo", ha conclòs Sala i Martín.

Publicitat
Publicitat

79 Comentaris

Publicitat
#39 BEJOTA, bcn, 04/12/2013 - 16:04

La Generalidad hincha la cifra de independentistas en un 20%
04/12/2013 - 09:56

Convivencia Cívica ofrece las pruebas de que los barómetros del CEO están manipulados a causa de la muestra de población elegida, exageradamente nacionalista


#39.1 BEJOTA, bcn, 04/12/2013 - 16:05

SR. SALA I PARTÍ:DEIXI DE DIR MENTIDES A LA GENT .

#38 Telamarinera, Vilanova, 01/12/2013 - 17:48

El tiempo dará la razón a Sala o a Montoro. Y espero que el pais, Catalunya, tenga memoria. Y actuemos en consecuencia.

#37 calu, livorno, 11/11/2013 - 10:46

Te rao.

#36 El azote de los necios, Barcelona, España, 09/11/2013 - 09:40

Sala Martin , no deja de ser un neoliberal , que basa su visión en seguir alimentando a las castas ( visión EEUU) , se quiere cargar el estado de bienestar que tanto ha caracterizado a Europa, basado en la solidaridad y la redistribución de la riqueza. Pretende aplicar el modelo privatizado en CAT.

#36.1 Moles, Les Ardennes, 09/11/2013 - 11:02

neoliberal dius, he he he he.

#36.2 fran , barcelona, 10/11/2013 - 01:36

Estado de bienestar? Eso preguntaselo a los farmacéuticos o a los catalanes en general.

#35 Jose Quinta, LH, 08/11/2013 - 16:53

El Sr. Sala i Martin es un reputado economista liberal. Es posible que lo que dice sea cierto. Pero en TV3 nunca lo sacarán cuando emite opiniones contra el Estado del Bienestar o aboga por privatizar la Sanidad o la Enseñanza.