Publicitat
Economia · 24 d'Octubre de 2017. 20:49h.

Sala i Martín augurava abans del 27-S que els bancs no marxarien

La Caixa assegura que el canvi de seu “no és temporal”

Sala i Martín augurava abans del 27-S que els bancs no marxarien

Piulada de Sala i Martín

L’economista Xavier Sala i Martín afirmava abans de les eleccions del 27 de setembre del 2015 que els bancs no marxarien de Catalunya malgrat el procés independentista. “El dia 28S, els bancs canviaran radicalment d’actitud” i “no marxaran”, va assegurar en el seu compte de twitter el 18 de setembre de fa dos anys.

Precisament, aquest dimarts CaixaBank ha assegurat que el canvi de la seu social de Barcelona a València és indefinida. “El trasllat s'ha produït, i no hem dit que sigui temporal en cap moment”, ha afirmat el conseller delegat de l’entitat financera, Gonzalo Gortázar, qui ha remarcat que “les seus socials no tenen terminis de vigència”.

“Els que ara ploren, demà s’adaptaran. No poden viure sense el vostre negoci”, asseverava l’economista, alhora que feia una crida als catalans a votar “en llibertat i sense sentir-vos coaccionats”. Sala i Martín reblava llavors que “la gent no ha de votar el que convingui als bancs”, sinó que “els bancs estan per donar-nos serveis, no nosaltres per servir-los a ells”.

El professor d’Economia a la universitat de Columbia considerava que les entitats financeres eren contràries a la independència perquè “genera incertesa”, però augurava que “totes les empreses s’acaben adaptant”. “Algú s’ha parat a pensar què vol dir exactament que els bancs marxaran? Abandonaran les sucursals? El 50% del negoci? Au va!”, manifestava Sala i Martín pocs dies abans del 27-S.

sala-i-martin.png

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#41 Xanxo, Xina, 25/10/2017 - 23:09

Este "experto" q no se cuanto cobraba por programa de TV3, diciendo todo lo q querian oir, claro.
Tambien fue el q dijo q la Junta del Laporta ,en el Barça, habia dejado superavit, no? Y resulto que tenia numeros rojos...

#40 sotar79, Tarragona , 25/10/2017 - 20:14

Yo tengo formación en ADE y me da verguenza que tipejos como este representen entre comillas al gremio de economistas o similares.

#39 Blade, barcelona, 25/10/2017 - 16:11

El Gurú al que todos seguían.

#36 Pepet, Sabadell, 25/10/2017 - 13:05

No dubto que en Sala i Martin sigui un bon professor d'economia, però com a vident ho tindria malament. El problema dels teòrics ve de lluny, els falta haver treballat en una empresa important i sabrien que els consells d'administració no tenen manies a l'hora de tancar o deslocalitzar empreses, si no tenen seguretat o preveuen pèrdues.

#36.1 pepe.----, andorra, 25/10/2017 - 16:59

claro q lo sabe, pero se hace el tonto pq por detrás pone el cazo y le pagan de forma legal a través de un programa de televisión, igual q a otros, este era ministro, q vendía barcos a Venezuela, le pagan las comisiones a través de una editorial con la excusa de sus memorias, como pista diré q su padre era dirigente de falange local.

#35 gurguri, barcelona, 25/10/2017 - 11:18

Nunca me han parecido verdad las soflamas de este economista al servicio de los indepes, bien premiado con programas de los medios públicos.Otro como el"astud" MAS que juraba que nunca se iria ningun banco.Estamos en manos de manipuladores yprofesionales de mentir a la gente y llevarnos a la calle como ANC y OMNIUM