Publicitat
Economia · 13 de Juliol de 2012. 09:09h.

Sala i Martín a Montoro: "marxi a casa"

L'economista considera el ministre "babau, mentider, incompetent i injust"

Sala i Martín a Montoro: "marxi a casa"

Sala i Martín

L'economista Xavier Sala i Martín, en un apunt al seu bloc, recorda que el ministre Cristóbal Montoro "era l'ideòleg econòmic de l'ala liberal del PP. Com a tal, va ser l'encarregat de dissenyar i escriure la part econòmica i fiscal del programa electoral del Partit Popular".

L'economista recorda que "el PP va guanyar les eleccions i va protagonitzar el primer gran salt mortal intel·lectual de la legislatura: va pujar immediatament l'IRPF! On estava don Cristóbal i la seva teoria de Laffer? Doncs escudant darrere d'un argument absurd, suat i sinistre: 'El dèficit era molt més gran del que esperàvem'".

"Com? Senyor ministre! No sigui vostè babau! Si per augmentar la recaptació el que es necessita és abaixar l'IRPF. La lògica de parvulari indica que quan vostè descobreix un dèficit 'molt més gran del que s'esperava' el que ha de fer és 'abaixar els impostos molt més del que s'esperava'!!!".

També critica que "va el ministre i diu que 'apugem l'IVA perquè hi ha molta gent que no ho paga!'. "Em perdo no només per la falta de coherència econòmica d'aquest argument sinó per la seva falta total d'ètica. És a dir, va el ministre i ens diu que a Espanya hi ha dos tipus de ciutadans: els que paguen en A (els honestos que paguen IVA) i els que paguen en B (els que evadeixen)".

"I com nosaltres, els membres del govern, som uns incompetents supins incapaços de realitzar la nostra tasca d'evitar que la gent B evadeixi impostos, el que farem serà... castigar la gent A i apujar-los els impostos a ells!", s'exclama.

"Es pot ser més injust? Senyor Montoro: si vostè és incapaç de complir la seva obligació d'eliminar l'evasió de l'IVA per part dels ciutadans tipus B, ¡confessi que és vostè incapaç de realitzar el seu ofici i marxi a casa! ", li suggereix.

"Però no els carregui els costos de la seva inutilitat als ciutadans que compleixen amb la seva obligació de pagar l'IVA! De veritat pensa que apujar els impostos als ciutadans A farà que paguin els B? Però en quin planeta viu vostè? ", pregunta.

"Mentider, incompetent i injust. Cadascun d'aquests atributs, per separat, segurament seran suficient per obligar que un ministre d'hisenda dimiteixi del seu càrrec. Senyor Cristóbal Montoro ha aconseguit reunir-los en una sola persona", conclou.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#14 jaume castell, BCN, 15/07/2012 - 15:39

Exigim eleccions amb "GARANTIA" d'1 any. Si no compleixen el programa electoral es retorna el vot al ciutadà convocant noves eleccions.(Se ha de acabar con lo de tener 4 años para forrarse y no hacer nada)

#13 Xasisoc, Bcn, 14/07/2012 - 14:55

Sr. Sala Martín, subcribeixo tots els seus raonaments i qualificatius. No soc economista ni entenc d'economia peró seguint les seves opinions en el mitjans he pogut formar-m'he la meva opinió. No tans sols el Montoro haruría de plegar, n'hi han d'altres que estan al llimb i haurien de plegar.

#13.1 Jordi, Barcelona, 16/07/2012 - 12:58

Vaya, no entens d´economia ni ets economista, doncs mira com él que va deixar el totpoderos far$a amb un deuta de 600 milions, i aixo que tenia un mum de ajudas públiques. Quin iluminat.

#12 Ramon, Barcelona, 14/07/2012 - 14:12

L'hostessa d'Ibèria té raó: treieu la cosa Montera, foteu-hi al seu lloc el Sala Martín i, a partir de demà, ho pagarem tot en dòlars i amb VAT. Això per sí sol ja seria una gran millora, perquè el dòlar va un 25% més barat que la merda de l'euro i aquest és un dels principals problemes.

#10 Libertad, Barcelona (ESPAÑA), 14/07/2012 - 06:40

El día que este tío vista como las personas normales escucharé lo que tiene que decir.

#10.1 Ignasi Ripoll, SAnt Carles de la Ràpita, 14/07/2012 - 11:38

I tú et fas dir Libertad?

#9 PIPLAR, ONTINYENT, 13/07/2012 - 20:01

Cuanta razon tiene Vd. Sr. Sala i Martin, solamente no acierta en uno de sus comentarios, el Sr. Montoro no fue el ideologo del programa del PP, que tenia cierto sentido, no lo que estan haciendo, el es solamente un charlatan de feria crecido por el poder que le han otorgado las urnas. PIPLAR