Publicitat
Economia · 12 de Gener de 2011. 18:05h.

Sagnia d'autònoms al comerç català

En dos anys s'han produït a Catalunya 7.000 baixes a la Seguretat Social

Més de 15.000 professionals autònoms del comerç s'han donat de baixa en els registres de la Seguretat Social en els darrers dos anys, dels quals, uns 7.000 a Catalunya, segons un comunicat de la UGT. El sindicat "alerta que la mesura de liberalitzar els horaris comercials en benefici de la patronal de les grans superfícies, proposada pel president del Govern [espanyol], José Luis Rodríguez Zapatero, acabarà amb el nostre model de negoci".

S'afegeix que "temem que la tendència continuïi si es manté l'estancament de les vendes en els propers mesos. Les vendes del comerç autònom van baixar el passat mes de novembre un 2,4% -per sobre de l'1% que va enregistrar el conjunt del sector del comerç minorista-, i van acumular un retrocés de l'1,8% de gener a novembre de 2010, enfront de l'1,4% de mitjana".

Així mateix, la UGT "demana a tots els implicats en el sector que defensin el model de comerç de proximitat i lluitin contra la liberalització dels horaris, que només beneficia a la patronal de grans superfícies, destruint tanmateix el teixit comercial de proximitat dels nostres pobles i ciutats, que no poden competir amb models liberals d'horaris eterns, caps de setmana, festius i sous de 850 euros bruts mensuals".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Fran, Llinars, 12/01/2011 - 22:47

Tots junts, visca el tristpartit !!!