Publicitat
Economia · 16 de Febrer de 2011. 16:48h.

Ryanair, després de Yamaha

La retallada de rutes de la companyia aèria, segona patata calenta per al Govern

Ryanair, després de Yamaha

Un avió de Ryanair a l'aeroport de Girona, en una foto d'arxiu

Ryanair ha anunciat la reducció de les rutes que actualment operen des de Girona, que passarà de 64 a 46 rutes. El PSOE i el PP han criticat el Govern per aquesta decisió de la companyia aèria, que s'afegeix a l'anunci de tancament de Yamaha. Els socialistes han instat l'executiu d'Artur Mas a "negociar" amb l'empresa aeronàutica, mentre que els populars han acusat d'"abandonar l'aeroport de Girona".

La companyia ha anunciat també reduirà el nombre d'avions a l'aeròdrom de Vilobí d'Onyar d'onze a sis. Les freqüències que oferirà l'empresa de low cost passaran a ser 194 enlloc de les 300 d'ara.

La retirada parcial de l'aerolínia irlandesa significarà una pèrdua d'1,7 milions de viatgers, que passaran de 4 a 2,3 milions, i una retallada de 4.000 a 2.300 llocs de treball entre directes i induïts, segons els càlculs de la companyia. El vicepresident de la companyia, Michael Cawley, ha acusat el Govern de no complir l'acord de renovació amb Ryanair, que rebia subvencions per l'obertura de noves rutes aèries.

Per la seva banda, l'AGi, formada per la Diputació de Girona, la Generalitat i la Cambra de Comerç, ha emès un comunicat on recorda a Ryanair que té un conveni vigent fins a final d'any en el qual, entre d'altres, s'estableix el compromís de transportar 5 milions de passatgers. Per això, l'AGi amenaça l'aerolínia amb retirar ajudes si no es compleixen els acords vigents en matèria de passatgers, avions en base i freqüències.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 FRANK, berga, 17/02/2011 - 12:41

Me parece increible que los partidos nacionalistas no digan nada de esta perdida de vuelos y puestos de trabajo y sigan dando la tabarra con lo de la gestion del aeropuerto de Bcn, pero claro a esta perdida como no se la pueden achacar al gobierno de Madrid pues la callada por respuesta.

#1 ¿qUE ESPERABAIS?, VIELHA, 16/02/2011 - 20:19

dESPUES DE SUFRIR EL INDEPENDENTISMO LAS EMPRESAS SERIAS SE PIRAN DE CATALUNYA. nORMAL. ESTOS NO SE ACO...NAN CON CUENTOS .