Publicitat
Economia · 15 de Març de 2010. 21:52h.

Ryanair, condemnada per "abusos"

La justícia belga dicta una sentència contra la companyia per algunes condicions de venda

Ryanair, condemnada per "abusos"

Un avió de la companyia Ryanair

La justícia belga ha condemnat aquest dilluns les companyies aèries Ryanair i Brussels Airlines per les seves clàusules "abusives" en les condicions de venda, segons publica aquest dilluns l'edició on line del diari belga Le Soir. La sentència d'un jutge belga del Tribunal de Comerç de Namur coincideix amb la celebració aquest dilluns del dia mundial del consumidor.

L'associació de consumidors demandant, Test-Achats, ha vist satisfetes les seves peticions amb la sentència favorable als drets dels consumidors. Ryanair i Brussels Airlines tindran sis mesos per corregir diverses clàusules que afecten els drets dels consumidors.

Després de diverses accions, les associacions de consumidors Que Choisir (França) i Deco (Portugal) van associar-se a Test-Achats per denunciar conjuntament les clàusules comercials abusives de Ryanair i Brussels Airlines. Segons aquestes associacions, algunes clàusules de les companyies aèries són "unilaterals, enganyoses i desequilibrades", en referència a la responsabilitat de les companyies i les seves obligacions d'informació. "Els bitllets no són reemborsables ni hi ha dret a canvis i les tarifes són confuses", al·leguen.

Les associacions també critiquen les condicions de transport d'equipatge que imposen les companyies, la possible denegació de transport, la responsabilitat de les companyies en la venda de serveis turístics complementaris i el tractament que fan de les queixes i al·legacions.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat