Economia · 9 de Novembre de 2010. 21:26h.

Rumors que Chery planta Montilla

Un digital assegura que l'empresa automobilística no s'instal·larà a Catalunya, però Presidència ho nega

Rumors que Chery planta Montilla

José Montilla, i els dirigents de l'empresa Chery (foto: ACN)

Finalment, l'empresa xinesa d'automòbils Chery no s'instal·larà a Catalunya, i ja hauria signat un principi d'acord amb una companyia turca per ubicar en aquest país la seva fàbrica europea, enfront de les possibilitats que, segons el Govern de la Generalitat, tenia Catalunya d'acollir aquestes instal·lacions, segons ha informat delCamp.cat. Tanmateix, el gabinet de prmesa de Presidència ho nega.

A finals d'agost, el president Montilla va anunciar que, després de diverses negociacions, hi havia moltes possibilitats que l'empresa automobilística xinesa Chery hagués triat Catalunya per instal·lar la seva fàbrica europea.

En concret, el Govern va dir que aquesta planta automobilística, quan es confirmés que venia a Catalunya, s'instal·laria al Camp de Tarragona. També es va anunciar que es crearien uns deu mil llocs de treball a la zona.

Chery invertirà a Turquia una quantitat superior als 500 milions de dòlars, i la fàbrica començarà a construir-se el 2011. La previsió inicial és que produeixi uns 20.000 cotxes anuals. L'empresa xinesa ja parla d'instal·lar una altra fàbrica fora de la Xina, però en aquest cas seria, probablement, al Brasil.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Jaume, Barcelona, 11/11/2010 - 12:11

Des del primer moment la premsa del motor ja sospitava que això no era més que una estratègia de Chery per fer-se propaganda i que el seu nom comencés a fer-se sentir a Europa. I ja es donava per fet que aterrarien a Turquia.

#17 David, Barcelona, 10/11/2010 - 17:06

I un afegit: Tampoc no entenc que un economista del prestigi que se li suposa a Pedro Nueno, de l'IESE, avali el projecte de Chery a Catalunya.

#16 necessitem un canvi, Falset, 10/11/2010 - 16:23

Hoho, aquestos sociates, entre el promeses ZP i els seus acólits de la fil.lial foten riure, la llàstima és que juguen amb els sentiments de la gent....per plorar

#15 Lluis Vilarrubi, Bellver de Cerdanya, 10/11/2010 - 14:37

Esta confirmat,en mitjans del mon del motor,que Chery ha sigant un pre-acord amb el govern Turc,per portar la Planta a Estambul.

#14 schumacher, Barcelona, 10/11/2010 - 13:02

Pero alguien llegó a creer que esta empresa vendria a Catalunya, venga hombre eso era solo publicidad barata del sr. Montilla, miento luego existo es una de sus teorias y vender humo tambien.