Publicitat
Economia · 28 de Gener de 2020. 19:04h.

Rull minimitza la fugida d'empreses

L'exconseller defensa que "no va tenir efectes" en l'economia

Rull minimitza la fugida d'empreses

L'exconseller de Territori i Sostenibilitat Josep Rull ha manifestat aquest dimarts que la fugida d'empreses de Catalunya "no va tenir efectes" ni en l'economia ni en l'ocupació gràcies a la "potència que té el teixit productiu català" durant la seva intervenció en la Comissió d'investigació per l'aplicació de l'article 155 al Parlament.

Rull també ha denunciat pressions de l'Estat per forçar les empreses a marxar i ha assegurat que el decret que facilitava la sortida d'empreses de Catalunya "és la conseqüència directa del discurs del Rei". "El trasllat no va tenir efectes davant l'economia i l'ocupació del nostre país, malgrat que ho pretenien" ha apuntat.

"El decret per traslladar seus socials fora de Catalunya és la conseqüència directa del discurs del Rei, de l''a por ellos' en versió normativa. Pretenien crispar territoris, buscar una confrontació entre territoris i fomentar la por. És un decret les conseqüències del qual són reduïdes per la potència que té el teixit productiu català" ha afirmat Rull.

"El trasllat no va tenir efectes davant l'economia i l'ocupació del nostre país, malgrat que ho pretenien. És cert que algunes empreses van anar al notari pressionades, però no van traslladar la planta de producció, malgrat la pretensió de fer mal. Van anar al notari però no van traslladar la producció. Malgrat l'apocalipsi que anunciaven, la potència que té el nostre teixit econòmic continua sent atractiva" ha dit.

L'exconseller, en la seva intervenció, ha definit el 155 com una "maquinària d'agitació de l'Estat" que es va emprar per "escampar falsedats sobre l'economia i sobre la fugida d'empreses". "El 155 va ser maquinària d'agitació de l'Estat i es van escampar falsedats sobre l'economia, sobre la fugida d'empreses, sobre la convivència i caiguda del turisme. Va ser un gran instrument d'agitació i propaganda i, tanmateix, no van aconseguir aquest propòsit" ha recalcat l'exconseller.

"Hi va haver pressions perquè empreses catalanes deixessin de tenir la seva seu a Catalunya i la traslladessin a altres territoris. Fins a l'extrem que se'ls hi donava terminis i tenim testimonis acreditats -que no podem compartir- que se'ls donava una setmana per canviar la seva seu social" ha denunciat Rull.

"Això és una autèntica vergonya. Tanmateix, no se'n van sortir però aquestes pressions hi eren des de poders públics de l'Estat, en el sentit més ampli del terme" ha assegurat. "El manteniment de les exportacions i manteniment del teixit comercial demostra que en l'economia productiva vam retenir un nivell molt important d'activitat econòmica" ha defensat.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Mortadelus, JESUS, 22/02/2020 - 00:22

Los centros de decisión más importantes han salido de Catalunya. En el momento que no interese, los centros de producción se amortizan. Se van las sedes, se quedan las espadas de Damocles.

#13 Telamariinera, Vng, 29/01/2020 - 10:36

Los que hemos ido firmando contratos ,de servicios/mercancías, teníamos un plus de admiración,. Que ayudaba a hacer negocios; negocis te decian. Barcelona, Costa brava alhh
Hoy, esa admiración es: ! Hay lío ?.. se veía venir, pero parecía que no llegaría . Eso es pérdida de nuestro mayor mercado.
Claro que los bienpagados con dinero públi

#12 Ojotuerto, Calafell.tab, 29/01/2020 - 08:28

Hay pensiones altas, de multinacionales, otras épocas y las màs altas procedentes de chiringuitos públicos (cada vez màs numerosas) de aparatichs . En Cat hay dinero. Pero ese dinero sale y se mueve hacia afuera de Cat. En el e comerce muchos negocios están fuera de Cat .capital Cat pero las rentas se van de Cat.Voveran? Otro boom eixample futur?

#11 Fer, BCN, 28/01/2020 - 22:22

Otro de los "catalibanes", como el iluminado de Rull. yo también minimizo que esten en el talego.

#10 Ramón d'Osca, Tractoria interior, 28/01/2020 - 22:14

¡ Venga ministro Rull, el lunes al despacho!!!!