Publicitat
Economia · 1 de Març de 2012. 15:08h.

Risc de 'pilota' financera a la Generalitat

El Cercle Català de Negocis alerta que l'emissió de bons fa "més gran l'endeutament"

Risc de 'pilota' financera a la Generalitat

Una reunió del CCN

El Cercle Català de Negocis es mostra "preocupat" per la decisió del Govern d’emetre noves emissions de deute, perquè els empresaris consideren que “d’aquesta manera l’únic que s’aconsegueix és fer més gran la pilota de l’endeutament” i es pregunten “fins quan la Generalitat podrà seguir fugint endavant?”.

Per al secretari general del CCN, Joan Canadell, el que cal és “encarar-se amb l’Estat i resoldre per la via política el dèficit fiscal català, que ja suposa entre un 8 i un 10% del PIB, o el que és el mateix, el 40% dels impostos que paguem els catalans”. Per a Canadell “els ciutadans amb la compra de bons no poden resoldre un problema que és de l’Estat”.

El Cercle Català de Negocis, com ha fet en diverses ocasions, insta els inversors catalans a dipositar els seus diners en “empreses catalanes, ja sigui mitjançant els mecanismes borsaris existents, el mercat alternatiu borsari o els Business Angels contrastats”. El CCN està convençut que ·la rendibilitat dels diners està en el teixit empresarial, no pas en la compra de deute·.

El Cercle s’ofereix a posar en contacte inversors amb empreses catalanes “rendibles, innovadores i amb mercats internacionals” però que en aquests moments, segons afirma Ramon Carner, president del CCN, “tenen problemes de finançament perquè l’aixeta dels bancs està tancada i la Generalitat no disposa de diners per a ajudar-los”.

Ara com ara algunes d’aquestes empreses, a les quals fa referència el CCN, ·s’han posat en contacte amb altres comunitats autònomes on els ofereixen finançament". Canadell, per la seva banda, insta de nou la Generalitat a "fomentar mecanismes per connectar inversors catalans amb empreses rendibles i amb futur que necessiten finançament: per a fer això no ens cal ningú de fora, la Generalitat té mecanismes per potenciar aquestes accions i si no es fa ràpid, marxaran o tancaran un nombre significatiu d’empreses que podrien ja ara generar riquesa i llocs de treball”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Ramon, Barcelona, 03/03/2012 - 11:31

Cert, la 1ª emissió de bons del Tripi, va ser una pilota financera que va posar en perill el deute de la Genialitat i de Catatònia com a nació... per contra, la 3ª emissio de bons, de moment, de l'Arturu i la seva banda de Harvard és un prèstec bonic, necessari i segons totes les regles del mercat

#2 Xipolleig, Barcelona, 01/03/2012 - 18:33

Eduardo, ¿quan dius subvencions a nacionalistes, et refereixes a les subvencions a les "casas regionales ", i a la Feria de Abril,on s 'intenta fabricar lerrouxisme i nacionalisme espanyol i on el PP, PSOE i C'S van tots els anys a buscar el vot de la "tribu" ?.

#2.1 jajjaaajjajaaa, barcelona, 03/03/2012 - 05:45

CIPOTE FEO.........? cipo feo ? xipo feo ? joder el cannabis se consume con mesura......lo has entendido ?

#1 Eduardo González Palomar , Manlleu, 01/03/2012 - 17:31

¡En una de estas la Generalitat de Catalunya lo mismo termina andando peor de dinero que de rodillas! No obstante, para subvenciones para nacionalistas no parece que falte el dinero público.