Economia · 19 de Maig de 2010. 18:57h.

Retard per a les obres públiques

Foment explica alguns efectes del pla de retallada

Retard per a les obres públiques

Blanco, amb Montilla, al Palau de la Generalitat

El ministre de Foment, José Blanco, ha explicat aquest dijous que "amb caràcter general, totes les actuacions tant en carreteres i ferrocarrils patiran un retard mitjà d'almenys un any pel que fa als terminis d'execució". Ha afegit que els terminis només es podran mantenir els terminis de les obres que es puguin incloure al pla extraordinari d'inversió público-privada de 17.000 milions d'euros.

Tot i aquestes afirmacions Blanco no ha volgut donar més detalls de quines seran les infraestructures més perjudicades per la retallada del pla d'austeritat de 3.200 milions d'euros a les inversions del seu ministeri. Ha comparat les inversions a l'Estat amb les de França, Regne Unit i Alemanya per concloure que no és sostenible.

Ha admès que la retallada obliga al Govern espanyol a "replantejar tot el programa d'inversió pública per els propers quatre anys reprogramant la majoria de les inversions i reconsiderant les que no són imprescindibles". En aquest sentit, ha explicat que es posposaran noves licitacions, s'allargaran els terminis, es suspendran temporalment algunes actuacions i s'anul·laran contractes en execució.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat