Publicitat
Economia · 30 d'Octubre de 2009. 12:00h.

Repsol troba més petroli a Mèxic

És la mateixa zona del golf on la companyia ja té dipòsits en funcionament

Repsol troba més petroli a Mèxic

Imatge d'arxiu d'Antoni Brufau, president de Repsol YPF

La petrolera hispano argentina Repsol YPF ha realitzat dues noves troballes d'hidrocarburs en aigües profundes del golf de Mèxic, segons un comunicat de la companyia, que indica que els descobriments confirmen l'alt potencial del camp de Shenzi, que supera en un 20% les expectatives de producció. El consorci descobridor està integrat per Repsol (28%), BHP Billiton (44%) i Hess Corporation (28%).

En concret, la companyia ha efectuat un nou i "important" descobriment al pou Shenzi-G104, ja en producció, en el qual s'ha trobat una nova columna de 170 metres d'hidrocarburs.

A més, al pou Shenzi-8, amb una profunditat total de 7.895 metres i perforat el novembre de 2008, s'ha trobat una columna d'hidrocarburs de 30 metres, el que demostra un potencial addicional a la zona nord del camp.

La nou troballa es produeix als mateixos dipòsits que s'han desenvolupat amb èxit i estan actualment produint a l'àrea sud del camp.

L'exploració i producció de petroli al golf de Mèxic és un dels deu projectes clau del pla estratègic 2008-2012 de Repsol i reforça la presència de la companyia a països de l'OCDE.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat