Publicitat
Economia · 4 de Desembre de 2008. 19:37h.

Relleu a Comissions després de 13 anys

Joan Carles Gallego, nou líder de CCOO amb un 58% de suport

Relleu a Comissions després de 13 anys

Joan Carles Gallego, nou secretari general de CCOO de Catalunya

Joan Carles Gallego és el nou secretari general de CC.OO. de Catalunya després d'aconseguir el 58% dels vots dels 689 delegats que van participar en la celebració del IX congrés de l'organització a Barcelona. Gallego, que liderava l'única candidatura a la secretaria general, serà el màxim responsable de CCOO a Catalunya durant els pròxims quatre anys en substitució de Joan Coscubiela que, havent complert el límit de tres mandats que permeten els estatuts, abandona el càrrec després de 13 anys al capdavant del sindicat.

El nou secretari va obtenir 400 vots a favor i cap en contra. No obstant això, dels 689 vots recollits a les urnes n'hi va haver 287 d'en blanc i dos de nuls. Respecte a la comissió executiva, la candidatura afí al nou secretari general ha obtingut el 60,23% dels vots (12 membres). Els crítics han aconseguit el 36,42% (vuit membres), amb 23 abstencions (3,34%). La llista majoritària estava liderada per Dolors Llobet, i la llista del sector crític per Blas Rodríguez.

Segons ha dit Gallego, serà una comissió "més àmplia del que s'havia previst" per l'existència de dues llistes en lloc d'una de consens, encara que ha destacat que suposa una "important renovació" -de més del 50% dels seus membres- i la "diversitat" de tots els membres.

De la candidatura majoritària, formaran l'executiva, entre d'altres, Xesús B. González, Aurora Huerga i Simón Rosado. La llista que lidera Blas Rodríguez també aportarà noms com Maria Marin, Rosa Bofia i Jordi Ribó.

El ple dels gairebé 700 delegats va aprovar una resolució amb propostes concretes per afrontar la crisi, reclamant una política fiscal avançada, polítiques públiques, protecció a la desocupació i millores a la formació.

Joan Carles Gallego va ser el representant del sindicat durant la negociació i firma de l'últim acord estratègic per a la competitivitat, la internacionalització i la qualitat de l'ocupació amb el Govern, i va ser membre de la comissió executiva de la federació d'educació. En els últims anys, ha ocupat càrrecs vinculats amb el sector públic en CCOO de Catalunya.

Nascut a Barcelona 1954, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per l'Universitat de Barcelona (UB) i ha exercit la docència en diversos centres d'educació secundària i formació professional.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Kropotkin, Vic, 05/12/2008 - 11:55

Esto de los sindicatos nazionanistas catalanes es realmente de pena. ¿Porque no los convierten en un departamento de la Consejeria de Trabajo? ¿No saldria mas a cuenta?