Publicitat
Economia · 7 de Novembre de 2013. 19:41h.

Rècord de creuers a la Costa Brava

El nombre d'escales creix un 39% al 2013

Rècord de creuers a la Costa Brava

Una imatge del creur Crystal Serenity al port de Palamós

Els ports de la Costa Brava han tancat la temporada amb 43 escales i 31.000 passatgers procedents de creuers. El port de Palamós ha batut un nou rècord d'escales. Aquest dijous, el Crystal Serenity, amb 888 persones a bord, ha arribat al port de la localitat del Baix Empordà.

Els ports de Palamós i Roses han clos la temporada amb un increment del 39% el nombre d’escales i amb un 11% menys de passatgers respecte a l’any anterior. Això ha suposat un impacte econòmic de 2,1 milions d'euros al territori i la seva àrea d’influència.

De cara al 2014, les previsions del departament de Territori i Sostenibilitat assenyalen que els turistes daquest tipus d'activitat creixerà un 45% en aquesta zona de Catalunya. Així, es preveuen que atraquin als ports de Palamós i Roses fins a 57 creuers i visitin la zona 45.000 persones.

A més, el port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià) s'estrenarà al 2014 com a port escala de creuers amb sis escales i la visita d'un miler de passatgers.

Segons l'informe de la CLIA EUROPE (associació de navilieres europees), l'impacte econòmic de l'activitat a la Costa Brava i a les Terres de l'Ebre serà de 3 milions d'euros al 2014. Aquests indicadors mesuren les aportacions del sector de creuers a Europa, incloent excursions, restauració, compres, transports i prestacions de serveis.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat