Publicitat
Economia · 22 de Novembre de 2011. 10:44h.

Rajoy intervindrà els comptes de les comunitats

Desenvoluparà la reforma de la Constitució i imposarà retallades per complir amb Europa

Rajoy intervindrà els comptes de les comunitats

Rajoy, el dia després de guanyar per majoria absoluta

El futur president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aprovarà tres reformes econòmiques d'urgència només accedit al càrrec. Segons publica el diari Expansión, posarà em marxa reformes en l'ambit financer, laboral i de despesa, que s'aprovaran en un consell de ministres que es podria fer el 23 de desembre.

Una de les mesures preveu en la pràctica la intervenció dels comptes de les comunitats autònomes, tal com preveu la reforma de la Constitució aprovada pel PP i el PSOE. Rajoy imposarà retallades a les comunitats autònomes. El futur president vol posar sostre a la despesa per assegurar que Espanya compleix amb les exigències de la Unió Europea.

De fet, el PP farà "un mandat a totes les autonomies perquè facin un programa d'estabilitat econòmica en paral·lel a què fa Espanya per satisfer les demandes de reducció de dèficit que fa la Unió Europea", assenyala un dirigent popular.

Això suposa, de facto, intervenir en els comptes autonòmics -en totes, no només en les incomplidores, com fins ara-, que són les causants que Espanya s'estigui desviant del seu objectiu de dèficit públic, ja que no compleixen les previsions.

A més, tal com assenyala el nou article 135 de la Carta Magna, els ajuntaments hauran de presentar equilibri pressupostari. "Volem generalitzar el rigor pressupostari de l'Estat a les autonomia, però també als ajuntaments", admet una altra font del PP.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#18 calvin, 18, 23/11/2011 - 17:52

El que ha de fer és donar a Catalunya el que és seu i deixar-se d'òsties, volem els fons de competitivitat ja, ens calen per sobreviure, els demés que treballin d'una punyetera vegada, que son tots una colla de xucla-sangs

#18.1 Funcional, BCN, 24/11/2011 - 11:19

Para ser creible, deberias añadir cual es tu contribucion personal a esta sociedad que tanto reclamas. De otra forma, algunos mal pensados como un servidor, podriamos creer que en realidad tu solo eres un subdito de tribu sin criterio alguno, o pero aun: un vividor del pesebre.

#17 FUNCIONARI CALENT, PALS, 23/11/2011 - 06:56

L´equip dels millors,basat en la filosofia GREGA, ha perdut onze mesos de la legislatura sense atacar d´arrel les conxorxes del tripartit i el desori en les despeses. Petites retallades que tocaven la fibra i res més. Ara han de venir de fora a dir-nos com hem de tenir els mobles i quants.Una pena!

#16 Labuiga, Valencia, 23/11/2011 - 02:47

perqué lis importará açó tant a alguns catalans? tal vegada perque estan expoliant el 50% dels presupostos de les comunitats? ja ni ha prou home! que se esteu pasant en el resto d'espanyols, un poc de respecte. Jo vos donaba la independencia ja mateix en tal de que deixareu de pendremos el pel aixi

#15 Ramon, Barcelona, 22/11/2011 - 18:56

Aquesta és la raó per la qual Mas s'ha afanyat a apujar els impostos a Catalunya, per ajudar l'amic Rajoy... PPciu, que maco tot

#14 LOLA, BARCELONA, 22/11/2011 - 16:10

Visc a barcelona i ala feina ja no puc parlar català... ara amb el pp m'afussellaran quan el parli en la intimitat????

#14.1 pepe, andorra, 22/11/2011 - 19:52

pues si no lo hablas sera pq no quieres. Y los del pp tienen cosas mas importantes q hacer q preocuparse del idioma q habla cada uno en su casa.Por si no lo sabes, el chiringuito se esta derrumbando.