Publicitat
Economia · 9 de Febrer de 2010. 18:44h.

Qui es refia de Corbacho?

El ministre assegurava el 31 de gener que la Seguretat Social gaudeix "d'una salut de ferro"

Qui es refia de Corbacho?

El ministre de Treball, Celestino Corbacho, acompanyat pel viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, durant un recent acte sobre la crisi econòmica a la seu dels socialistes catalans a Barcelona

El dia 29 del passat mes de gener, el Consell de Ministres aprovava la proposta d'augmentar l'edat de jubilació dels 65 als 67 anys, entre d'altres propostes. L'objectiu és prevenir un deteriorament dels comptes de la Seguretat Social i garantir el futur del sistema de pensions. Tanmateix, dos dies després, el 31 de gener, el ministre de Treball, Celestino Corbacho, declarava: "Els comptes de la Seguretat Social gaudeixen d'una salut de ferro".

Segons va dir Corbacho, "el debat s'inicia ara" i no és necessari arribar a un acord "en tres mesos" perquè "el temps no apressa". Tot i que "el temps no apressa", pocs dies després la borsa espanyola es va enfonsar a conseqüència d'una pèrdua internacional de credibilitat en el futur de l'economia espanyola, unida al convenciment que les mesures governamentals eren insuficients per reduir el dèficit i , al mateix temps, garantir el sistema de pensions.

El ministre també va qualificar de "magnífiques" els comptes de la Seguretat Social, però una setmana després, el Govern espanyol, i en concret el ministeri d'Economia, va haver d'organitzar un desplegament sense precedents a diverses capitals europees per convèncer els inversors internacionals de la capacitat de l'economia espanyola per afrontar el deute de l'Estat.

A més, tot i "la salut de ferro" de la Seguretat Social, pocs dies després de les paraules del ministre de Treball la premsa i els experts internacionals especialitzats qüestionaven amb duresa la solidesa de l'economia de l'Estat espanyol, mentre augmentaven la prima d' risc i les assegurances d'impagament del deute públic espanyol.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Matilde, Mollerussa, 10/02/2010 - 00:15

I és cert. Però la banca té ganes de ficar la mà a la caixa de la Seguretat Social i per això tot awuest ciri. Privatitzar les pensions és el qeu voldria el capital especulatiu!