Publicitat
Economia · 13 de Febrer de 2013. 10:47h.

Querella contra exdirectius de Caixa Penedès per les pensions milionàries

Tots quatre van cobrar 20 milions en plans de pensions suposadament irregulars

Querella contra exdirectius de Caixa Penedès per les pensions milionàries

Ricard Pagès

La Fiscalia Anticorrupció de Barcelona ha presentat una querella a l’Audiència Nacional contra quatre exdirectius de Caixa Penedès per haver-se adjudicat plans de pensions milionaris suposadament irregulars. Es tracta de l’expresident Ricard Pagès i tres ex-alts càrrecs més, Santiago Abella, Joan Casellas i Manuel Troyano.

Segons el fiscal general, tots quatre, junt amb Jaume Jorba, que va morir fa poc, es van concedir i blindar drets econòmics no contemplats en el seu contracte laboral i a esquenes dels òrgans col·legiats de la caixa. Com que formaven part del nucli dur de l’executiva van poder fer aquestes modificacions sense que el Consell d’Administració o l’Assemblea General s’adonés de les irregularitats.

En l’informe de la fiscalia, es detalla que aquestes pensions haurien comportat unes pèrdues de prop de 22 milions d’euros per Caixa Penedès. Pagès hauria percebut 11’6 milions, mentre que els altres alts càrrecs haurien rebut pensions d’entre tres i quatre milions. Pagès i Troyano van dimitir el 2011, en fer-se públiques les pensions que s’havien adjudicat, arrel de la fusió amb Mare Nostrum.

El fiscal els atribueix un delicte continuat d’apropiació indeguda greu i un delicte societari continuat d’administració deslleial. Pagès, per la seva banda, va justificar en la seva declaració davant el fiscal que la pensió era plenament legal perquè va ser aprovada pel Consell d’Administració de l’entitat el 1985.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Saprissa, Sants, 14/02/2013 - 09:43

vergonyòs! si jo parlès de caixa penedes ...

#10 Montse, Vilafranca, 13/02/2013 - 15:57

I ara a mi em cobren comissions!

#9 BEJOTA, BCN, 13/02/2013 - 15:57

Los trabajadores de Optum, filial de United Health Group con sede en Barcelona que desarrolla software para hospitales, SE VA .SR. MAS.SE VAN ,NO VIENEN (EUROVEGAS"),O DICEN QUE SE IRÁN.

#8 BEJOTA, BCN, 13/02/2013 - 15:54

RONCERO: LA CHUSMA ES LO QUE ES.EL MADRID FUE FUNDADO POR CATALANES(HNS.PADROS) POR LO QUE DEBERÍAN RESTETARLO AL MENOS.EN CANVIO ,MUCHOS DARÍAN LA VIDA POR EL BARÇA QUE FUNDADO POR SUIZOS.


N.B.I CORRUPCIÓ ARREU DE CATALAUNYA.

#7 pepe, andorra, 13/02/2013 - 14:33

Y la responsabilidad del BCE al autorizar los acuerdos del consejo de administración? Claro q si fuera un demagogo diría q Cataluña nos roba y q las clases dirigentes catalanas son todas iguales.