Publicitat
Economia · 4 de Desembre de 2009. 09:45h.

"Què costa formar part d'Espanya?"

La patronal 'sobiranista' ofereix una eina "per calcular el salari en una Catalunya independent"

"Què costa formar part d'Espanya?"

Un moment de l'acte

El Cercle Català de Negocis ha creat una simulació virtual que permet "calcular el valor del salari si Catalunya fos independent". Eliminant l’espoli fiscal dels impostos que es paguen cada mes per la nòmina, cada assalariat pot comprovar, entrant a la pàgina web "quant li costa formar part d’Espanya".

El CCN Cercle Català de Negocis ha presentat davant de més de 200 empresaris, la Nòmina Catalana. La cloenda de l'acte ha estat a càrrec de l'economista Emili Valdero, un dels signants de la Nòmina Catalana.

El Cercle Català de Negocis (CCN) planteja que "en el moment que Catalunya esdevingui un Estat independent, i per tant s’elimini l’espoli fiscal que pateix respecte a Espanya, aquest espoli fiscal tornarà a la caixa de la Generalitat i per tant podrà ser aplicat bàsicament en dos eixos: incrementar el pressupost anual de la Generalitat o bé reduir la càrrega impositiva que patim els catalans".

De fet la proposta del CCN "és una combinació de les dues propostes". No obstant, per tal de mostrar a la societat "l’ordre de magnitud de l’espoli fiscal, el CCN planteja una simulació molt intuïtiva: imaginar que tot l’espoli fiscal s’utilitzi per reduir tots els impostos proporcionalment, a excepció de l’IVA que és un impost harmonitzat i similar a la resta de països europeus".

D’aquesta manera, el CCN es proposa "posar una eina al servei de tots els assalariats de Catalunya per tal que puguin recalcular quina seria la seva nòmina en un hipotètic Estat Català que utilitzés l’espoli fiscal només en reduir els  impostos i per tant mantenint l’estat del benestar i serveis actuals".

"El mateix plantegem amb la part de les cotitzacions socials que paguem a la nòmina i que no torna en forma de pensions, perquè també en aquesta partida Catalunya pateix dèficit respecte a Espanya. El resultat de reduir la nòmina de qualsevol treballador en aquests dos conceptes, és el que el CCN anomena La Nòmina Catalana".

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#48 jose, valencia, 25/06/2011 - 17:57

nunca os vais a enterar de que estais y estareis dentro de españa para siempre os recuerdo que antes de cataluña erais corona de aragon,pero bueno como soys tan imbeciles que creeis lo que dicen vuestros politicos como que solo hableis catalan y sus hijos muchos idiomas y el español tambien

#47 migueltesorillo, Cadiz, 24/01/2011 - 18:33

Si un emigrante trabajo en Cataluña y se va a otra parte de España. Eso como se contabiliza. Seamos sincero si ser españoles a los catalanes les costase dinero hace tiempo, que serían independientes.
Otro dato las cuentas seran fereridas a los paises Catalanes.

#46 Hug, Begur, 24/04/2010 - 22:24

Es curiosa la ggrsivitat commercial dels valencians cridant al boicot catala. Ho tindre en compte quen tingui que passar preus dels meus produtes a un valencia. Que paguin part de la nostra aoportacio a l estat!!

#45 Galway, Glass Valley, 13/01/2010 - 13:06

Endavant Catalunya!

felicitats per la iniciativa CCN!!

#44 Vicent Albalat, Valencia, 09/12/2009 - 12:51

defict de Cataluña y porque no habláis de los 20.000 millones de eurazos que va a parar a Cataluña por compraros vuestros productos? diselo a Roca,a Tarradellas con sus pizzas,a Seat ,a NISSAN ,a SANEX ,etc,etc a ver que os dicen de la independencia,