Publicitat
Economia · 24 de Gener de 2011. 22:06h.

Quan Zapatero presumia de sistema financer

"Potser Espanya tingui el sistema financer més sòlid de la comunitat internacional", va afirmar el 2008

El president del Govern espanyol afirmava l'any 2008, quan la crisi econòmica començava a mostrar la seva força, que "potser Espanya tingui el sistema financer més sòlid de la comunitat internacional". En altres declaracions, va insistir en la mateixa línia, referint-se al sistema financer espanyol, afirmant que és "un sistema financer sòlid, molt sòlid, comparable al més sòlid de les economies desenvolupades". I en un altre moment, va dir que "no es tracta de presumir. Es tracta de dir el que tenim".

Era l'època en què Zapatero havia començat a reconèixer públicament que hi havia problemes econòmics, i també començava a utilitzar la paraula "crisi", una utilització a la qual es va negar durant diversos mesos. Així mateix, va imposar als membres del seu Govern i als dirigents del PSOE que tampoc utilitzessin aquesta paraula.

Llavors, el ministre d'Economia del Govern espanyol era Pedro Solbes, a qui es notava molt incòmode amb l'actitud que estava adoptant el cap de l'Executiu, perquè el ministre era perfectament conscient de la magnitud de la crisi que estava començant.

Finalment, Solbes va abandonar el Govern de Zapatero per estar en contra de les mesures que el president estava imposant. Ara, aquest mateix dilluns, la successora de Solbes, la ministra Elena Salgado, ha advertit de la possibilitat que l'Estat, mitjançant el fons de reestructuració ordenada bancària, el Frob, es converteixi en accionista de les entitats amb problemes -caixes, fonamentalment- , per sanejar-les, al marc del "sistema financer més sòlid de la comunitat internacional".

Una reproducció gràfica del tractament, a 'La Vanguardia', de les declaracions de Zapatero el 2008 sobre el sistema financer espanyol
Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Bauma, bcn, 25/01/2011 - 09:48

Estem "fotuts", avui al Banc Sabadell, per fer un traspàs de 380.00 ?, des de la meva llibreta m´ han cobrat 2,4 ? de comissió. Soc client de fa molt anys i estava ex sent de pagar comissions, però ara amb diuen que son una entitat per guanyar diner!!!. Això acabarà molt malament.

#2 Bianor, Patria de Prim, 25/01/2011 - 07:44

Aquí ja mana el Blue Banana o Dorsal Central Europea.Que jo anomeno NeoCarolingis.I aquestos fa temps que van decidir desguassar les caixetes-regnes de taifes.Es procedeix a aplicar les ordres dels nous amos.I al que resistí.Li aplicaran el tripalium mediàtic.Les CCAA ja son història,nens!

#1 Maria, Barcelona, 25/01/2011 - 00:58

Zapatero=Indocumentado
Siempre digo que la ignorancia es muy atrevida. El ignorante se atreve a hablar sin conocimiento. Se cree que todo lo puede y que gobernar un país es jugar a "si lo acierto, lo adivino". ¿Pero, por Dios, no ve que nos está llevando a la ruina?