Publicitat

El Govern relleva el conseller delegat després d’abstenir-se amb l’aval del Tribunal de Comptes

Purga a l’ICF

(foto:ICF.cat)

El conseller delegat de l'Institut Català de Finances (ICF), Víctor Guardiola, serà rellevat per Jordi Òliva, fins ara director de negoci institucional de CaixaBank, segons informa l’Ara. El Govern aprovarà aquest mateix dimarts el nomenament d'Òliva.

El relleu es produeix tres mesos després del malestar del Govern amb l'ICF quan l'ens va votar el seu paper com a avalador dels 5,4 milions d'euros que reclamava el Tribunal de Comptes a ex alts càrrecs de la Generalitat i que va acabar amb l'abstenció del mateix Guardiola i els vots en contra de tres membres independents que ja van plegar i van ser rellevats.

Guardiola només ha ocupat el càrrec durant nou mesos; el va assumir l'1 de febrer. Igual que el seu successor, abans de fer el salt a l'administració Guardiola va desenvolupar part de la seva carrera professional a CaixaBank, on va ocupar diferents càrrecs directius d'àmbits territorials i sectorials entre els quals destaca la seva etapa de director de l'àrea d'empreses

El seu substitut, Jordi Òliva (Barcelona, 1961), ha estat els últims sis anys a CaixaBank, on era el responsable del negoci institucional. Del 2011 al 2015, quan Andreu Mas-Colell era conseller d'Economia i Coneixement, va ser director general de Política Financera de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 David, FOLGUEROLES, 02/11/2021 - 15:35

¿Sabéis que es Caixabank? Pues yo sí lo sé, por lo que me di de baja hace ya muchísimos años.

#6 Neferu, Barcelona, 02/11/2021 - 14:36

Una prueba más del totalitarismo despótico que rige el la Generalitat catalana. El que se mueve en la foto, cae fulminado. El governet catalán exige una fidelidad absolutamente opresora.

#5 SOY MATÍAS/ME GUSTAN LAS TÍAS, TABARNIA, 02/11/2021 - 12:53

Comportamiento nada sorprendente pues es el propio de mafiosos y matones

Así, los 3 independientes que votaron contra sus deseos fueron ya "relevados". El Sr. Guardiola se "abstuvo"... a la puta calle también aunque la abstención le valió 3 meses más de cargo

El "nuevo", Jordi Oliva, ya sabe a lo que va. A ser un hombre felpudo.

#4 Estos indepes..., Terrassa, 02/11/2021 - 11:45

... siempre con el rodillo, no vaya a ser que alguien se atreva a opinar distinto...

#3 Lepero, Barcelona, 02/11/2021 - 11:42

Una de dos, o ets separata o ets fatxa, i si ets fatxa, aquí no pots viure dels diners públics. Tó pa mí.