Publicitat
Economia · 19 de Setembre de 2012. 17:07h.

Pujol veu risc de "fallida econòmica"

L'expresident diu que perilla "el benestar social i la cohesió"

Pujol veu risc de "fallida econòmica"

Pujol, en una foto d'arxiu

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha assenyalat en un article d'opinió que "ara ja estem amenaçats de fallida econòmica, de pèrdua de benestar social i de cohesió, de laminació del poder polític i institucional de la Generalitat i d’erosió de la llengua i la cultura pròpies de Catalunya. De fer del nostre país i de la nostra societat quelcom de residual i poc rellevant".

"Per tant, -ha seguit- no tindria sentit parlar en termes d’exaltació de resultes de l’èxit de la Diada. Que sens dubte va ser extraordinari. Una resposta magnífica a les agressions que patim. I que justifica la nostra fe i la nostra confiança. Però que no pot amagar la gravetat de la situació", ha remarcat.

Pujol ha reclamat "fe i confiança perquè coneixem els actius del país. En el camp econòmic, en el teixit social, en el cultural... I perquè sabem que en el substrat del país hi ha qualitat humana".

En aquest sentit, l'expresident ha encoratjat els catalans a sortir de l'actual situació en base a la seva "capacitat de resistir, d’adaptar-se i de crear. De crear riquesa, cultura, densitat social, esperit solidari. Parlem també de la serenitat. Recuperem aquella vella voluntat, proclamada a Catalunya ja fa anys, de tenir com a poble una «força serena i tranquil·la», també en temps de tribulació", ha reblat.

"Justament una de les coses que els sociòlegs que estudien la situació de Catalunya avui subratllen com a positiu és l’explosió d’iniciatives de caràcter social. D’ajut a la gent. Molt superior al que es produeix en altres indrets. I hi veuen un signe inequívoc de salut del nostre poble", ha afegit.

Pujol ha conclòs que "som en temps de resistència constructiva, de política valenta i responsable i de mobilització moral. De tornar a exhibir i aplicar una força serena i tranquil·la. Una força responsable i constructiva. Com dèiem, des de la fe i l’esperança".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 moises, Granollers, 27/09/2012 - 16:16

Qualsevol www.accidente.es que tingueu, estem a la vostra disposició!!!

#11 Mohammed Abdullah, Ceuta, 20/09/2012 - 16:59

Ceuta es de Marruecos, queremos la independencia de España , he,he, he ...

#10 Lluis, Mataró, 19/09/2012 - 21:27

Parla el que va fomentar la entrada de inmigració musulmana a Catalunya perque com que no son sudamericans de parla castellana parlarien català i s'integrarien molt millor.

Parla de cohesión social aquest pocavergonya??

#10.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 19/09/2012 - 21:57

Digo yo que algun desagravio habria que hacer a los cientos de miles de musulmanes asesinados y expulsados de su tierra para imponer la lengua y culturas catalanas a sangre y fuego en tierras del Ebro en eso que vds. llaman (re)conquista....

#9 Bianor, La Patria de Prim, 19/09/2012 - 19:20

Esta claro hay que menear el chivo espiatorio.Madrit nos roba.Para desviar la atención, para lanzar una cortina de humo.Ante el evidente fracaso de su gestión.Canallas como este y su empleado el Mas son los que abocaron a Europa a la IIGM y aquí la GC.No hemos aprendido nada.Hay que echarlos ya!

#8 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 19/09/2012 - 18:49

¿Don Jordi hemos venido a por rolex o a por caracoles?... Estamos con el tema secesionista ¿no? Pues resolvamoslo cuanto antes para que ustedes puedan dedicarse a lo que les venga en gana y el resto a ver como sacamos a la UE de la crisis... que lo que menos conviene ahora es dispersarse...