Publicitat
Economia · 7 de Juny de 2017. 07:08h.

Puigdemont replica les crítiques del Cercle

"Si algú vol saber què pensen els empresaris de Catalunya que pregunti a les pimes"

Puigdemont replica les crítiques del Cercle

Carles Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofit el sopar anual de Pimec per replicar les crítiques que va rebre a la reunió del Cercle d’Economia a Sitges i ha dit que que “si algú vol saber què pensen o què volen els empresaris de Catalunya, els de debò, que vingui a posar l’orella aquí i a preguntar les nostres pimes”.

“Potser s’haurien estalviat errors monumentals i encara serien a temps d’adonar-se que perjudicar les bases del sistema productiu és el camí més directe a la insignificància”, ha reblat.

Davant dels més de mil empresaris que han assistit a l’acte, el cap de l’Executiu ha posat en relleu que “per ser un veritable país capdavanter i posar-nos al nivell dels nostres socis europeus més avançats, ens fa falta un estat que treballi a favor de les pimes sense reserves, ni condicions, ni arbitrarietats”.

“Un estat lleial amb els territoris més productius, com Catalunya”, ha afegit, i que “faciliti els instruments per a l’activitat econòmica, com les infraestructures o l’energia”. També ha fet notar que calen “ajuntaments que no criminalitzin sectors clau per a la nostra economia, com el turisme”.

El president ha denunciat la manca d’equitat en el preu de l’energia, perquè “l’Estat prefereix seguir apostant per un model a la carta, que crea desigualtats i injustícies”. Ha posat com a exemple que l’acord per als pressupostos de l’Estat “suposa que unes 3.300 empreses instal·lades a Catalunya pagaran l’electricitat un 45% més cara que les situades al País Basc”.

“Més enllà de mers interessos partidistes no hi ha cap raó que justifiqui aquesta discriminació”, ha subratllat, i ha advertit que “així no podem competir en igualtat de condicions”. Finalment, ha destacat que des del Govern “estem estructurant un marc legal que faciliti el creixement i el desenvolupament de les empreses”, per mitjà de mesures com el desplegament la Llei de Simplificació Administrativa o la potenciació de la Finestreta Única Empresarial i l’Administració Electrònica.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#15 pepe.----, andorra, 08/06/2017 - 13:00

tambien se lo podemos preguntar a las empresas q son centros especiales de trabajo y q este año van a dejar sin la subvencion en un clarisimo caso de prevaricacion por parte de la generalidad, ya q interpreta la ley cuando su trabajo no es ese. Esos empresarios, no hacen mas q echar pestes de su gobiernin, sr. Puigdemont.

#14 Tom, Barcelona, 07/06/2017 - 21:31

Los empresarios, los de verdad como dice este fraude humano están hasta los mismísimos de tener a dirigentes como él, que no hacen más que largar sin escuchar, gastar sus impuestos de manera vergonzosa y robarles el dinero con sueldos estratosféricos, cochazos oficiales y oficinas en Pedralbes.
Fuera mocho, vuelve a tu pueblo de una puñet.. vez.

#13 Galba, Barcelona , 07/06/2017 - 14:47

La República dels botiguers.

#12 Fran, Vilassar de dalt, 07/06/2017 - 14:24

" ... unes 3.300 empreses instal·lades a Catalunya pagaran l’electricitat un 45% més cara que les situades al País Basc”

Te raó.

Però això passa per que el senyor Puigdemont i el seu govern estan enfrontats amb el govern central i no volen negociar res, fora de "o referèndum o referèndum"

Ara "ni acord ni referèndum"

#11 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 07/06/2017 - 12:47

I que opina de tot aixo l´honorable diputat Eduardo Reyes ?