Publicitat
Economia · 30 de Juliol de 2010. 20:09h.

Pugna pel negoci eòlic català

Concurs per a l'adjudicació de parcs d'aquest tipus d'energia a Catalunya

Pugna pel negoci eòlic català

Imatge d'instal·lacions d'un parc eòlic

Un total de 18 grups empresarials s'ha presentat al concurs públic per a l'adjudicació de parcs eòlics a les set zones de desenvolupament prioritari (ZDP), les àrees de Catalunya delimitades per a la ubicació d'aquest tipus d'infraestructures energètiques en els propers anys. El concurs, que dibuixarà el nou mapa eòlic de Catalunya, s'adjudicarà en un període de tres mesos. Segons la data en què es convoquin les eleccions catalanes, l'adjudicació podria ser realitzada per l'actual administració.

"L'obertura d'ofertes ha permès constatar l'interès dels promotors per Catalunya en l'aprofitament energètic del vent", ha assegurat Agustí Maure, director general d'Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya. Les 54 ofertes presentades pels 18 grups representen multiplicar per vuit els 769 MW de potència que sortien a concurs.

Un cop rebudes i presentades les ofertes, s'obre un període de tres mesos durant el qual una comissió de selecció analitzarà i valorarà cadascun dels projectes. Aquesta comissió està formada per dos membres del Departament d'Economia i Finances, dos membres del Departament de Medi Ambient i Habitatge, dos membres del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, i dos membres proposats pels consells comarcals corresponents a cadascuna de les set ZDP.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat