Publicitat
Economia · 15 de Gener de 2010. 21:24h.

Pugna pel control de Repsol

El consell ratifica Brufau, amb un plante dels consellers de Sacyr

Pugna pel control de Repsol

Antoni Brufau (dreta) i Luis del Rivero, en una imatge d'arxiu

La pugna pel control de Repsol entre el seu president executiu, Antoni Brufau, i el president de Sacyr, Luis del Rivero, primer accionista de la petroliera amb un 20%, ha viscut aquest divendres un nou episodi. Un consell extraordinari convocat per Brufau, l'ha ratificat en el càrrec, però els consellers de Sacyr no s'han presentat.

L'actual president de Repsol basa el seu pla estratègic de futur en una retallada del dividend i un augment de la inversió prevista. Però Del Rivero està en contra, perquè necessita diners per fer front al deute de Sacyr.

El problema de Sacyr és que, precisament per comprar el 20% de Repsol, que li va costar 6.500 milions, va haver de recórrer a un fort endeutament. En aquests moments, aquest deute és d'uns 5.000 milions.

Per això Del Rivero s'oposa a una retallada del dividend de Repsol, ja que vol rendibilitzar el seu 20% de la petroliera, i, en comptes d'acumular liquiditat per al futur, prefereix desinversions per aconseguir més recursos.

La solució, per a Del Rivero, és substituir Brufau en la presidència de Repsol. Brufau és un home de La Caixa que, amb el seu 12,7%, és el segon accionista de la petrolera, per davant de la mexicana Pemex.

Fins ara, La Caixa observava l'enfrontament sense intervenir, i l'entorn de Brufau estava inquiet davant la possibilitat que Isidre Fainé no estigués disposat a donar-li suport en la seva guerra amb Del Rivero.

Darrerament, Del Rivero estava pressionant amb força, i Brufau va optar per un cop d'efecte, convocant per sorpresa un consell extraordinari, que s'ha celebrat aquest divendres. Davant el desafiament de Brufau, els consellers de Sacyr van decidir no assistir.

Tot indica que, abans de convocar el consell extraordinari, Brufau havia aconseguit garanties del suport de La Caixa. Efectivament, La Caixa li ha donat suport, el mateix que Pemex i els independents.

Ara per ara, Brufau ha guanyat. Però l'absència dels consellers de Sacyr indica que la pugna seguirà. El problema per a Del Rivero és que La Caixa sembla que s'ha decidit per Brufau, que, després de tot, va ser nomenat per al lloc per l'entitat catalana d'estalvi.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 sulfuro sulfuro, Barcelona, 16/01/2010 - 19:58

Brufau acabará apuñalado por La Caixa y si no el tiempo
Como la puñalada será aplicada con delicadeza florentina como acostumbran
Fainé y Cia y más catalanía no puede pedirse
al autor, ninguno de los que ahora acusan al españolismo abrirá la boca

#1 pere, bcn, 16/01/2010 - 09:41

Apart del tema econòmic, com sempre hi ha el tema Catalunya-Espanya. El fet que Brufau sigui català ja el fa sospitós de tot i és un objectiu a abatre.