Publicitat
Economia · 27 de Setembre de 2011. 14:25h.

Problemes de tresoreria a la Generalitat

Economia i Finances posa en marxa un pla de xoc per garantir els pagaments

Problemes de tresoreria a la Generalitat

Mas-Colell, amb Homs, durant la roda de premsa

El Departament d'Economia i Finances ha posat en marxa un pla de xoc, que hauran d'aplicar totes les conselleries, per a garantir els pagaments de la Generalitat atesos els problemes de tresoreria en plena crisi, segons ha sabut e-notícies.

El propi conseller d'Economia i Finances, Andreu Mas-Colell, ha admès que hi ha hagut problemes de "liquiditat generalitzada", però que és "una cosa comuna" a Europa amb la crisi i que "passa amb freqüència". "El mes de setembre és particularment sensible", ha insistit en la roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu.

Un dels sectors més afectats són les organitzacions empresarials d'atenció a les persones. La directora general de l'ICASS, Carmela Fortuny, ha convocat una reunió urgent a la seu del Departament de Benestar Social i Família per informar dels pagaments dels compromisos adquirits per l'Administració a curt termini.

En aquest cas, l'esmentat pla de xoc suposarà que els mesos de setembre i octubre únicament es pagui el 100% de les ajudes adreçades a persones i només el 65% de les nòmines dels centres amb places col·laboradores, mentre que els centres concertats i de gestió no cobraran res durant aquest període.

La patronal ha acordat estudiar conjuntament les possibles accions a realitzar perquè consideren que "moltes residencies no podrem soportar aquesta situació. Haurem de acomiadar personal o deixar de pagar el sous. Una altra catastrofe per al sector".

Publicitat
Publicitat

67 Comentaris

Publicitat
#33 Eduardo González Palomar (Manlleu -Barcelona-), Manlleu, 28/09/2011 - 11:40

Lo mismo habrá a quien, en el contexto de estos pavorosos recortes que están administrando desde la Generalitat, pille de nuevas que para políticas "identitarias" y de imposición lingüística hallen insólitamente recursos.

#33.1 Francesc, Francesc, 28/09/2011 - 13:36

Demagog, parla de l'espoli fiscal!

#32 Kropotkin, Vic, 28/09/2011 - 11:22

Esperemos que nunca les venga la idea de que si no hubiese ancianos y minusválido habria supervit...

#31 Núria, sofre, 28/09/2011 - 08:40

Jo proposo que reclamem al carrer que els diputats, consellers, directors i secretaris generals es quedin també sense paga de nadal, com demanen als metges i infermers, i que se'ls ajorni dos mesos la paga (com pretenen fer a les residències de discapacitats i ancians).

#30 ccc, bcn, 28/09/2011 - 07:08

haurien de començar a retallar per altres parts, q potser són 'el chocolate del loro', però és que hi ha molts lloros. Per TV3 i el sou molts càrrecs a l'administració i empreses públiques q són d'escàndol. Ah, i pq no miren els sous d'alguns funcionaris q són injustificadament elevats

#29 Francesc, Barcelona, 28/09/2011 - 03:46

I 60 milioms d0euros que marxen cada dia! Quan serem plenament conscients del robatori a què estem exposats? Quan ens plantarem. Ens hi va el modus vivendi de tots, caram!