Publicitat
Economia · 23 de Desembre de 2021. 19:07h.

Primers Pressupostos puntuals des del 2010

El Parlament aprova els comptes pel 2022

Primers Pressupostos puntuals des del 2010

El Parlament ha aprovat la Llei de Pressupostos de la Generalitat per a l’any 2022, que entraran en vigor el proper 1 de gener. Aquests seran els primers comptes puntuals des del 2010.

Els Pressupostos del 2020 es van lliurar el 29 de gener, el mateix dia que l’expresident de la Generalitat, Quim Torra, assegurava que “aquesta legislatura ja no té recorregut polític”. El 2021 es va iniciar amb els comptes prorrogats. Durant els darrers deu anys, en quatre ocasions els comptes van ser prorrogats i en sis ocasions un cop començat l’any.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha agraït als diputats que els comptes hagin tirat endavant i ha manifestat que “ajudaran a fer de Catalunya un país millor”. En aquest sentit, també ha defensat que els Pressupostos permetran al país “avançar en les transformacions social, verda, feminista i democràtica”.

El conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha destacat que els comptes del 2022 “tenen la vocació de treballar per la igualtat d’oportunitats i, per tant, d’estimular l’activitat econòmica i la generació de riquesa, però també la redistribució i els serveis públics universals”. “Era fonamental que els aprovéssim per encarar amb mínimes garanties un exercici que ve ple de repte i d’incerteses”, ha assegurat.

El màxim responsable de les finances catalanes ha lamentat que, “l’any 2022,tindrem 3.117 milions d’euros menys de finançament de l’Estat respecte al 2021”. Per aquesta raó, ha insistit, “no em cansaré de reclamar la necessitat d'un nou fons extraordinari covid estatal, que de moment no hi és, però que estic convençut que hi serà, perquè les dificultats seran enormes”. “Demano suport a tots els grups de la Cambra per fer front comú davant d’aquesta necessitat de país”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Marc de Vich, Vich, 23/12/2021 - 21:52

La cuestión es muy fácil, que paguen esos presupuestos el 21,6% que los ha votado, el resto no nos sentimos obligados a poner ni un duro, i si ho tornaren a fer, ni un duro. Ya está bien de la tomadura de pelo, de estos cuatro occitanos mal avenidos y el maestro Carlomagno, que se pongan a currar como todos. Si es que los tendremos que echar

#1 Luigi., Barcino, 23/12/2021 - 20:09

Como ha dicho el Sr. Ferández,con la rebaja del IRPF autonómico, hay que elegir entre el cine y las palomitas ya que no alcanza para ambos gastos a la vez.