Publicitat
Economia · 14 d'Agost de 2019. 22:17h.

Preus del raïm pel terra

Els grans cellers paguen fins un 28% menys

Preus del raïm pel terra

Concentració dels viticultors davant del Centre Àgora de Vilafranca del Penedès

Més de 250 viticultors s'ha manifestat aquest dimecres davant del Centre Àgora de Vilafranca del Penedès en contra del baix preu del raïm que els grans cellers volen pagar aquesta temporada. Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya i l'Associació de Viticultors del Penedès han denunciat que els volen pagar un 28% menys que la passada temporada.

“Una davallada de fins el 28% en el preu, que ens retorna a les valoracions del 1998, no és justificable; ni les retallades de compra a última hora que aboquen a la mateixa situació lamentable”, asseguren en un comunicat. Els convocants alerten que “aquests preus enfonsen el prestigi de les denominacions d’origen, i entenen que no hi ha prestigi sense un preu digne”.

Els viticultors assenyalen, per altra banda, que el sector del cava és “un dels que més acusa aquesta davallada de preus” i els acusa d'iniciar “una deriva egoista i insolidària que no respon a l’estratègia engegada pel Consell Regulador per prestigiar la marca cava”.

Les entitats demanen una reunió amb la Conselleria d'Agricultura, Teresa Jordà, que compti amb la mediació d'INCAVI, però la sol·licitud encara no ha estat atesa per cap de les dues parts. Els viticultors també critiquen la “gran irresponsabilitat” del Ministeri d'Agricultura per denegar des del 2015 la limitació de noves hectàrees de vinya.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 15/08/2019 - 00:20

"Es el mercado, amigo". Ara en Torra i la Jordà ens ho arreglaran i canviarem el vi per la llet crua i el cava per la ratafia. Tot subvencionat, evidentment...