Publicitat
Economia · 12 de Gener de 2011. 17:16h.

Portugal dispara la borsa espanyola

La crisi del deute dóna una treva als bons portuguesos

Portugal dispara la borsa espanyola

Imatge d'arxiu d'un gràfic d'ascens de l'índex Ibex 35 de la borsa de Madrid

Portugal ha superat sense problemes l'emissió de 1.259 milions d'euros de deute sobirà. Els ha col·locat a un interès del 6,71% a deu anys, inferior al de l'última subhasta, que havia superat el llindar del 7%, i amb una demanda que ha superat tres vegades l'oferta. L'optimisme s'ha apoderat de la borsa espanyola, que s'ha disparat des de primera hora  catapultada pel sector bancari i ha tancat amb una apujada de més del 5%. Grècia ja va aconseguir dimarts millors condicions de les que s'esperaven, i ara falta Espanya, que emetrà obligacions aquest dijous.

La primera subhasta de deute de Portugal d'aquest 2011 estava considerada com una prova de foc per veure si hauria de recórrer al finançament de la Unió Europea, que ha fruit de nombroses especulacions, que Lisboa ha desmentit. L'Estat portuguès ha adjudicat 1.249 milions de deute a un interès inferior al 7%, un llindar crític que havia superat en l'últim contacte amb els mercats financers.

L'emissió ha tingut lloc l'endemà que Grècia va col·locar 1.950 milions d'euros de deute amb interessos més baixos dels que s'esperaven. Tots dos fets donen aire a Espanya, la vigília que també tregui a subhasta deute públic.

Un altre motiu per a l'optimisme ha estat la dada de creixement econòmic d'Alemanya. El 2010, el PIB alemany ha crescut un 3,6%, l'increment més gran des de la reunificació, el 1991.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat