Publicitat
Economia · 27 de Desembre de 2010. 17:52h.

Por als acomiadaments a Prisa

La FAPE expressa la seva "inquietud"per la "crucial conjuntura" del grup

Por als acomiadaments a Prisa

Juan Luis Cebrián, conseller delegat del grup Prisa

La Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE) ha expressat la "inquietud" que "pesa en la professió periodística" i que traslladarà a la direcció del grup Prisa, per la "crucial conjuntura" que travessa el grup, i les reduccions de plantilles.

En un comunicat, la FAPE destaca que el tancament de CNN+, la reducció de plantilla a Cinco Días i "els ajustos suggerits" al diari El País i la cadena Ser, tots ells mitjans de Prisa, "suposen un trista comiat d'any per la professió periodística a Espanya".

En la seva nota, la Federació adverteix que la fusió de Cuatro i Telecinco "i l'entrada [a Prisa] del fons de reenginyeria financera Liberty com a accionista de referència dilueixen el seu adn periodístic, debilitant la pluralitat democràtica de l'escena informativa espanyola".

Sobre el tancament de CNN+, el canal informatiu fins ara gestionat per Prisa, la FAPE afirma que la societat quedarà "més desemparada davant el poder", i es debilitarà "la democràcia". Afegeix que "inquieta a més que Telecinco hagi decidit cobrir el buit que deixa CNN+ amb un canal 24 hores dedicat a emetre el reality show Gran Germà, contribuint així a reduir els espais informatius audiovisuals a favor de la televisió espectacle, que ja gaudeix d'una posició prou privilegiada".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat