Publicitat
Economia · 22 de Novembre de 2010. 17:22h.

Por al contagi irlandès

Cau la borsa i puja l'interès que Espanya paga per aconseguir diners

Por al contagi irlandès

La por al contagi dels problemes d'Irlanda ha fet caure les borses

Tot i que la petició irlandesa que es posi en marxa el rescat per la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional semblava que podria tornar la tranquil·litat als mercats financers, la realitat és que la por al contagi ha castigat les borses europees, especialment l'espanyola.

Els bancs han acusat especialment la inestabilitat, i ha augmentar la prima de risc del deute públic espanyol, és a dir, que l'Estat espanyol paga més interessos per rebre diners al mercat. La prima de risc és la diferència entre el bo del país de què es tracta -Espanya, en aquest cas- i el bo alemany, considerat el més segur i estable.
 
 De la seva bnda, l'informe setmanal del Bank of America-Merrill Lynch assegura que "el risc de contagi no és insignificant". A més, "una vegada que Irlanda obtingui l'ajuda, els mercats poden centrar-se en Portugal i Espanya. Si bé aquests dos països tenen un quadre macro i unes finances públiques en una situació diferent a Irlanda o Grècia, els diferencials s'han ampliat per a aquests països recentment".

Afegeix que si els inversors qüestionen la sostenibilitat dels seus comptes públics i / o la salut dels seus sistemes financers, el finançament del mercat podria arribar a veure's restringit". També indica que "el Fons d'Estabilitat Europeu ha de ser capaç de suportar les necessitats de liquiditat d'Irlanda, Portugal i Espanya en els pròxims dos anys".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat