Publicitat
Economia · 9 de Maig de 2013. 18:09h.

"Podem confiar en l'euro"

L'exdirector de l'FMI, Michel Camdessus, afirma que "hem viscut en un no sistema"

"Podem confiar en l'euro"

Imatge de l'acte

Michel Camdessus, governador honorari de la Banque de France i exdirector de l'FMI, ha assegurat que “podem confiar en l’euro, serà una de les monedes del futur”. També ha deixat clar que el futur del món serà “multimoneda i multipolar” on “ totes les monedes seran iguals”.

L’exdirector del Fons Monetari Internacional ha afirmat que “hem viscut en un no sistema. On no hi havia disciplina, tothom feia el que volia a curt termini i això ens ha portat a aquests desordres internacionals”. 

Camdessus ha dit que al Fons Monetari Internacional han de prevaldre l'opinió de tots els països, ja que “fins ara prevalia només el que deien els americans, europeus o japonès i els altres callaven”.

Durant l’acte, organitzat pel Centre d’Estudis Jordi Pujol i amb la presencia de l’expresident, Camdessus ha afirmat que el “nou Fons Monetari Internacional hauria de poder tenir mesures de càstig” i d’aquesta manera poder “imposar sancions”.

Així mateix, ha demanat que es donin els instruments necessaris a la institució central perquè “hi hagi un ordre al sistema”. Camdessus ha conclòs dient que els “europeus no van actuar bé perquè no van veure el que estava passant a Grècia” i ha declarat que va ser “bastant lamentable” i que cap país no sortirà de l’euro perquè “seria el fracàs d’aquell país”.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#4 BEJOTA, bcn, 14/05/2013 - 19:19

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage

#3 BEJOTA, BCN, 09/05/2013 - 20:32

Van Rompuy, a Escocia y Catalunya: "Nadie obtendrá nada del separatismo"
MADRID, 4 Nov. (EUROPA PRESS) ?

El presidente del Consejo Europeo, Herman Van Rompuy, ha lanzado un mensaje a las autoridades escocesas, catalanas y flamencas.

#3.1 Terraxa, Terrassa, 09/05/2013 - 20:50

Però si els holandesos eren una colònia espanyola!!!

De moment, han aconseguit un paradís fiscal dins mateix de la UE
"pero aquí no pasa nada"

#3.2 narcisa, barcelona, 09/05/2013 - 21:03

Terraxa, no li donis més idees sobre paradisos fiscals al Centre d'Estudis Jordi Pujol, home, "que prendrem mal", com diria ell, vull dir encara més, sobretot nosaltres.

#2 Maria, Barcelona, 09/05/2013 - 19:37

Podem confiar en l'euro, val. Però hi podem confiar tant, o més, que en la molt honorable honorabilitat de Jordi Pujol i els seus Set Magnífics fills?.

#1 pep, manresa, 09/05/2013 - 19:16

Presentar-se en públic al costat de Jordi Pujol per dir que podem confiar en l'euro és com anar a l'illa de Xipre a filmar un publireportatge sobre l'estabilitat bancària.

#1.1 Psquiatra/e, Sant Boi, 09/05/2013 - 19:34

Més que a Xipre, jo diria que és com anar a discutir de l'honorabilitat i la compatibilitat de la funció pública, tot privatitzant-la a Andorra, Luxemburg, Suïssa, Liechtenstein, els EUA, Panamà, Mèxic, l'Argentina, Brasil, les illes Caiman, Guernsey, Mònaco i Gabon.