Publicitat
Economia · 29 de Juny de 2017. 20:24h.

Pobresa energètica: Aigües de Barcelona demana "corresponsabilitat" a les administracions

El conseller delegat exigeix col·laboració a l'Ajuntament i l'AMB

Pobresa energètica: Aigües de Barcelona demana "corresponsabilitat" a les administracions

Albert Martínez Lacambra, conseller delegat d'Aigües de Barcelona

El conseller delegat d'Aigües de Barcelona, Albert Martínez Lacambra, va dir aquest dijous abans de començar la junta general d'accionistes de la companyia, que "la pobresa no és selectiva; qui no pot pagar l'aigua, no pot pagar el clavegueram i no pot pagar la taxa de residus. Per tant, hem de demanar a l'Ajuntament i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que bonifiquin íntegrament aquests dos conceptes".

Martínez Lacambra va demanar la "coresponsabilitat de totes les administracions en la lluita contra la pobresa" i que bonifiquin la part del rebut de l'aigua corresponent a l'impost de clavegueram, que recapta l'Ajuntament, i la taxa metropolitana de tractament de residus, que recapta l'AMB. "Nosaltres hem complert, ells no", ha assenyalat.

També va indicar que han reclamat "de manera reiterada" a les dues administracions que subvencionin la seva part de la factura de l'aigua, i va lamentar que no han obtingut resposta. Va aclarir que entre el 2016 i els cinc primers mesos del 2017 la companyia d'aigües ha bonificat 3,3 milions d'euros -2, 2 milions el 2016 i 1,3 milions durant l'actual 2017-corresponents al 34% que suposa el consum d'aigua de 109.805 factures subvencionades.

Durant l'exercici del 2016 la companyia va obtenir un benefici net de 27 milions d'euros, fet que suposa una reducció del 5% sobre l'any anterior. Martínez Lacambra va dir que la facturació d'Aigües de Barcelona el 2016, es va situar als 384 milions d'euros, amb un descens superior a l'1%, el que va atribuir a la retallada del 2,39% a la tarifa aprovada per l'AMB. Aquesta rebaixa es va realitzar mitjançant una reducció de la retribució financera fins al 2,94%.

Sobre aquest punt, el conseller delegat d'Agbar va exigir una reducció similar a la d'Aigües Ter Llobregat (ATLL), l'empresa pública que subministra l'aigua a l'àrea metropolitana i altres comarques adjacents, que gestiona Acciona i amb la qual el grup Agbar, que va licitar també per aquest contracte, manté un contenciós als tribunals.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Farta, Bcn, 15/07/2017 - 16:01

I jo estic "farta" de pagar unes factures d'aigua i llum que sembla que tingui família nombrosa!!!!!!!!