Publicitat
Economia · 29 de Setembre de 2010. 00:10h.

Piquets informatius o coercitius?

Els torns de nit de les grans empreses deixen de treballar

Piquets informatius o coercitius?

Piquets, a última hora de la nit del dimarts, a la zona de Mercabarna

Les empreses amb torns de nit a Catalunya han estat les primeres a notar l'aturada en el marc de la vaga general que ha començat a les zero hores de la matinada d'aquest dimecres. Un dels primers escenaris de la vaga ha estat la fàbrica de la Seat a Martorell.

Coincidint amb l'inici del torn de nit, a les deu, els piquets informatius s'han instal·lat a tot el perímetre del polígon industrial on hi ha la planta automobilística. Segons la policia local i els Mossos d'Esquadra, no hi ha hagut, fins a primera hora de la matinada, cap incident ni tampoc s'ha tallat la circulació de vehicles.

Al sector de l'automòbil, fora de Catalunya, un grup de treballadors del torn de nit de la fàbrica de PSA Peugeot-Citroën de Vigo han accedit aquesta nit a la factoria automobilística escortats per la Policia Nacional. Els empleats van accedir poc abans de les deu de la nit a la fàbrica viguesa, als accessos de la qual hi havia des de les vuit de la nit representants sindicals. La Policia Nacional també ha hagut d'intervenir per permetre l'entrada de camions a la fàbrica de Balaídos.

Mentre els treballadors accedien a l'interior de PSA Peugeot-Citroën, van ser escridassats pels integrants dels piquets informatius situats a la zona, i també es va sentir la detonació de petards coincidint amb l'entrada dels operaris, que treballen de 22 hores a sis de la matinada. En el torn de nit de la fàbrica de PSA a Vigo, primer de la jornada, que fabrica els models Berlingo i Partner, treballen més d'un miler de persones.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 rafelet, mataró, 29/09/2010 - 20:58

http://ginkaclap.blogspot.com/2010/09/la-vaga.html

#10 yonosoytonto, bcn, 29/09/2010 - 15:48

Gobiernos, incluido el de la Generalitat que no para de subvencionar a ricos con dinero publico proveniente también de los pobres, ¿en favor de los pobres o de los ricos?

#9 Oleguer, Barcelona, 29/09/2010 - 12:41

Miquel de Badalona, realment creus que la vaga servira per millorar la situació de tota aquesta gent que ho pasa malament. No siguis inocent home. Demà vall de xifres i res mes

#8 joan, barcelona, 29/09/2010 - 12:25

A la UAB els piquets (que ve d'estaca, pal) han tallat totes les carreters d'accés. La pregunta és retòrica....

#7 Miquel, Badalona, 29/09/2010 - 12:10

Ja m'agradaria saber els vostres comentaris si estiguessiu a l'atur, sense cap prestació i una familia per tirar endevant. Sou uns EGOISTES, fins que vosaltres no es trobeu en aquesta situació mirareu a una altra banda.