Publicitat
Economia · 5 d'Abril de 2011. 21:27h.

Piqué tanca ferides al Cercle

Inclou Àngel Simon a la seva candidatura a la direcció de l'entitat

Piqué tanca ferides al Cercle

Josep Piqué i Àngel Simon, en dues imatges d'arxiu

El president de Vueling, Josep Piqué, que lidera l'única candidatura per dirigir el Cercle d'Economia, ha anunciat les dotze persones que l'acompanyaran, entre les quals figura el president d'Agbar, Àngel Simon, que va competir per la presidència amb Piqué. L'elecció tindrà lloc el 3 de maig.

El passat 17 d febrer es va consensuar el nom de Piqué com a candidat a la presidència per -com és tradicional- els expresidents del Cercle i el president sortint. Tanmateix, en aquesta ocasió va ser necessària una votació, perquè Simon també aspirava a la candidatura. Finalment, va guanyar Piqué.

El Cercle ha anunciat que Josep Piqué estarà acompanyat a la candidatura pel president d'Agrolimen, Artur Carulla; el president del Banc Sabadell, Josep Oliu, i l'economista Antón Costas, que serien els vicepresidents, càrrecs que ja ocupen actualment.

La llista inclou el president executiu d'Agbar, Àngel Simon; el conseller de la Caixa Juan-José López Burniol, i Javier Faus, vicepresident del FC Barcelona i vinculat al sector immobiliari. També figuren l'economista i responsable del departament d'estudis i anàlisis econòmiques de la Caixa Jordi Gual; la responsable de l'Obra Social de CatalunyaCaixa, Marta Lacambra, i el president d'Hotusa, Amancio López.

Asismismo, aspiren a ser vocals de la junta José Manuel Lara Bosch, del holding de la família Lara; el filòsof i periodista Josep Ramoneda, i l'advocat Ferran Rodés.

La candidatura ha rebut el suport de 238 socis. Entre els membres de l'entitat que donen suport a l'únic aspirant a la presidència del Cercle es troben l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol; el president de la Caixa, Isidre Fainé, i el màxim responsable de la CEOE, Joan Rosell, així com el seu successor al capdavant de Foment del Treball, Joaquín Gay de Montellà.

L'anterior president, Salvador Alemany, d'Abertis, va preferir a finals de gener retirar-se abans d'acabar el mandat per mantenir fora de perill la independència de la institució, ja que ara presideix el Consell Assessor per a la reactivació econòmica i el Creixement creat per la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat