Publicitat
Economia · 6 d'Octubre de 2010. 19:06h.

Pimec proposa un ERO a la Generalitat

UGT diu que "potser el que vol és acabar amb els serveis universals i gratuïts"

Pimec proposa un ERO a la Generalitat

Josep González, president de Pimec, en una imatge d'arxiu

El president de Pimec, Josep González, ha demanat que es redueixi el nombre de funcionaris mitjançant un tipus d'expedient de regulació d'ocupació. González ha fet aquestes declaracions en la presentació de l'estudi "L'ocupació pública en una fase de crisi econòmica", que posa de manifest que a Catalunya hi ha 304.515 treballadors públics, un 9,7% més que el gener del 2007, mentre que el sector privat ha reduït un 10,5% la seva ocupació.

A tot Espanya hi ha més de 2.700.000 empleats públics, i d'aquests, la meitat treballen per a les administracions autonòmiques, prop d'un 24% a la local, i un 21% a l'administració central. Per comunitats, Extremadura és la que més funcionaris té sobre el total d'ocupats, més d'un 26%. La resta d'autonomies tenen entre un 10 i un 20% d'empleats públics. Catalunya és la que menys en té, amb un 9,8%.

Davant d'aquestes xifres, Pimec reclama retallar plantilles públiques. Josep González ha explicat que "no hi ha raons" perquè el sector públic no faci un esforç comparable al del sector privat "en un moment en què les administracions estan tan qüestionades".

Sobre aquestes declaracions, UGT de Catalunya ha difós un comunicat al qual afirma que González "potser el que vol és acabar amb els serveis universals i gratuïts com l'ensenyament o la sanitat, aconseguits després de diverses dècades de lluita social. O, potser, el que considera més oportú és retornar competències a Madrid".

S'afegeix que "ens preguntem per quina raó fa culpables els treballadors públics d'una situació que no han creat. Per què no critica el paper de la gran banca, que ofega tant treballadors com empresaris? Per què no ataca els especuladors i els autors del pelotazo que tant han embrutat la imatge empresarial?".

Finalmente, UGT diu: "Per aquesta raó, des de la UGT de Catalunya recomanem al representant dels petits i mitjans empresaris de Catalunya que trobi el seu lloc en aquests moments difícils per a tothom, i dediqui les seves energies emprenedores a crear llocs de treball i no a proposar destrucció de més llocs de treball amb un ERO a una administració de Catalunya ja força malmesa".

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#32 Morgana, Madrid, 08/10/2010 - 12:58

De lo que no casbe duda es del mal rollo y de la mala leche que tienen estos emppresarios . ¡Que la energía negativa que desprendéis vuelva otra vez a vosotros!

#31 Malos emresariosy punto final, Madrid, 08/10/2010 - 11:17

¿Que los empresarios pagan impuestos? ¡Si son los que más se escaquean! Si hay tantas personas que se prepraran para ser funcionarios es por culpa de esos malos empresariol que se dedica a contratar emigrantes mientras sus paisanos pasan miseria.

#30 En defensa del que és Públic, Palma, 08/10/2010 - 11:02

La Banca (privada) és la culpable de la crisi. Els empleats de banca cobren uns 4.000 euros mensuals tirant per baix, més 4 pagues extra i es jubilen als 55 anys i això ho pagam tots. Els funcionaris han sofert una retallada als seus sous per mor de la Banca. Per qué no vos ficau amb aquest sector?

#29 FUNCIONARIS AL CARRER ACAGAR, barcelona, 08/10/2010 - 10:57

EL MES PATETIC I CASPOS ES SENTIR PARLAR A UN FUNCIONARI MALAMENT DELS EMPRESARIS QUAN AQUEST DESGRACIAT TE LA SEVA VIDA GRACIES ALS EMPRESARIS QUE PAGUEN ELS IMPOSTOS DELS SEUS TREBALLADORS I ELS DE L'EMPRESA, EN CONJUNT EL CUADRUPLE D'IMPOSTOS. FEU LLASTIMA

#28 FUNCIONARIS MENTIDERS, barcelona, 08/10/2010 - 10:55

LA CASTA ESPANYOLA DE GANDULS FUNCIONARIS HA INTOXICAT ALS CATALANS FINS AL PUNT DE PARALITZAR LA VIDA LABORAL. AQUELL EMPRESARI AMB FORÇA I VALENTIA HA PASSAT A LA HISTORIA. SE L'HAN CARREGAT PER L'ODI DELS ENVEJOSOS I LA GELOSIA QUE PRODUEIX CREAR-SE EL PROPI MITJA DE VIDA. AIXO ES INSUPORTABLE.