Publicitat
Economia · 8 de Febrer de 2011. 09:36h.

Però no era "el millor finançament de la història"?

Montilla es vantava que l'acord "redueix el nostre dèficit fiscal"

Però no era "el millor finançament de la història"?

Imatge de l'anterior Govern

L'expresident de la Generalitat, José Montilla, presumia d'haver obtingut "el millor finançament" de la història de la Generalitat, malgrat que el seu Executiu va haver d'emetre bons patriòtics per valor de 2.500 milions ja en la recta final del seu mandat per eixugar deute.

A més el dèficit de la Generalitat és d'uns 7.500 milions, segons CiU i Mas ha hagut de reunir-se amb Zapatero, i únicament ha aconseguit 760 milions que el Govern devia a la Generalitat per a infraestructures.

En efecte, Montilla, durant el debat monogràfic sobre finançament del 24 de juliol del 2009 que "el resultat obtingut dóna més consistència i estabilitat que qualsevol altre dels anteriors acords financers assolits per la Generalitat". "Hem de concloure que és el millor acord de la història del nostre autogovern recuperat", afirmava.

“Convergència i Unió s’hauria de sumar a aquest acord que hem aconseguit. És un gran acord de país”, afegia d'altra banda, a més de reivindicar-ne "l’èxit col.lectiu”. A criteri de l'expresident, l'acord es tractava d'un acord "més just i equitatiu”, que aportarà “més recursos per atendre les necessitats de la societat catalana”, “més capacitat de decisió sobre els nostres recursos”, “redueix el nostre dèficit fiscal” i que “s’ajusta als criteris previstos a l’Estatut i desplega totes les seves potencialitats”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Miquel, BCN, 09/02/2011 - 00:59

Els que ens han fet empassar el nou sistema de finançament, que perpetua l'Espoli Fiscal espanyol contra Catalunya, han d'anar a la presó, i els seus bens i sous embargats.

#4 montsec, orrit, 08/02/2011 - 14:16

la
disbauxa en personal als Pallars ha estat vegonyosa. El mUNT DE gENT QUE CONEIXEM QUE XUPAVEN DEL BOTE GRÀCIES A L'AMIGUISME DEL RÈGIM SOCIALISTA. .I ARA ENCARA TREUEN PIT!!!HAN ABUSAT DE L'ERARI PÚBLIC AMB DESVERGONA I ENCARA TITLLEN MAS DE MENTIDER .ells si que ho só de mentiders i mancats

#3 Terraxa, Terrassa, 08/02/2011 - 13:02

El problema no ha estat sols el finançament sinó de despesa. En 7 anys els ingressos han augmentat un 50% però les despeses s'han doblat.
El gran problema és la despesa. Gastem el doble del 2003, tot i que no s'han doblat els serveis.
La gran pregunta: On són els calers?

#2 Redbear, BCN, 08/02/2011 - 12:27

No entremos en demasiados tecnicismos, pero si la recaudación de los impuestos estatales (IRPF, IVA) en que participa la Generalitat cae en picado, la de los impuestos propios (Transmisiones) se despeña, y el único que se mantenía (sucesiones9 nos lo cargamos... no esperemos milagritos :-)

#1 mone, barcelona, 08/02/2011 - 11:49

tots els pactes de finançament han estat els millors de la història i després mai han arribat els calés pactats...O tots són tontos , o es deixen prendre el pèl o be ens enganyen. Jo m'inclino per la tercera hipòtesi. S'haurá de canviar la manera de fer d'una vegada per totes no?