Publicitat

El grup Piaggio vol dividir la companyia en tres empreses diferents

Perilla Derbi

Instal·lacions de Derbi a Martorelles (foto: Derbi)

La UGT de Catalunya ha demanat al grup Piaggio que expliqui quin és el futur de la planta de Derbi a Martorelles (Vallès Oriental), informació que encara no ha traslladat a la plantilla des que el passat 15 de setembre va anunciar la decisió de dividir Derbi en tres empreses diferents.

Segons el sindicat, "la intenció de la multinacional italiana és traspassar la part comercial de Derbi a una empresa de nova creació sota el control de Piaggio i amb seu a Madrid, el que suposaria el trasllat de quatre treballadors a aquesta ciutat".

"D'altra banda", s'afegeix, "Piaggio escindirà de Derbi i absorbirà tota la part d'oficines, disseny, tecnologia i màrqueting. Això significa que Derbi i la planta de Martorelles quedaran únicament com un centre productiu més dins del grup Piaggio, de manera que produirà -en cas que se li doni producte- motos de qualsevol de les marques del grup (Vespa, Aprilia, Scarabeo, Guzzi o Gilera), de la mateixa manera que les motos Derbi es podran fabricar a qualsevol de les plantes de la multinacional a Itàlia, Xina, Índia o la que s'està construint al Vietnam".

També es diu que "la direcció de Piaggio encara no ha explicat als sindicats quines conseqüències tindrà per a la plantilla (320 treballadors i treballadores) la divisió de Derbi a partir de l'1 de gener de 2010, ni pel que fa a les 66 persones d'oficines, màrqueting i desenvolupament de producte, que quedaran absorbides per Piaggio i tenen un futur incert, ni per al gruix de la plantilla. Els treballadors de l'àrea productiva temen que Piaggio s'emporti la producció a d'altres països i que la fàbrica de Martorelles acabi tancant en un futur no gaire llunyà".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 no a los 902, catalunya, 07/11/2009 - 12:47

aixo pasa per comprar motos xines, taiwan i coreanes

#3 Aleix, Cornellà!, 30/10/2009 - 20:07

Bé, això és el que passa quan es venen les empreses.

#2 Jordi, Valls, 30/10/2009 - 12:29

Molt be! empresaris de pa sucat amb oli, en lloc de creixer a l'exterior, es venen l'empresa als primers cants de sirena. Ja ens esta be!

#1 ccc, bcn, 30/10/2009 - 10:06

és el q passa quan es venen les empreses a multinacionals,