Publicitat
Economia · 12 de Febrer de 2014. 17:49h.

Per la llibertat d'horaris

Els hotelers diuen que "és absurd" que els turistes no puguin comprar en diumenge

Per la llibertat d'horaris

Una imatge d'uns creuers (Foto: web Generalitat)

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Clos, ha afirmat que “és absurd” que els comerços de les zones més turístiques de la ciutat comtal no obrin els diumenges.

Jordi Clos considera que “no té sentit” que a Barcelona els turistes arribin un diumenge i es trobin “la ciutat tancada”, apuntant que “amb aquest tema comercial seguim estan malament”.

En aquesta línia, ha posat com a exemple l’arribada dels congressistes que participaran al Mobile World Congress que tindrà lloc a la capital catalana del 24 al 27 de febrer. “Tots els congressistes arriben sempre en diumenge i és l’únic dia que el podrien dedicar a comprar, i aquesta gent deixa de comprar perquè el centre de la ciutat està tancat”. “Aquest és un tema que s’hauria de solucionar de dalt a baix”, ha afegit.

Una demanda que arriba el dia que el Parlament de Catalunya ha aprovat la llei d’horaris comercials i determinades activitats de promoció, promoguda per CiU i ERC. Una llei que ha comptat, a més, amb els vots favorables del PSC i d’ICV-EUiA. El PP català i la CUP hi han votat en contra, i C’s s’ha abstingut.

La llei d’horaris comercials, dividida en tres títols, vol “preservar el model comercial català”, els drets dels treballadors a la conciliació amb la vida familiar i el dels ciutadans a disposar d’una oferta diversificada en un entorn de proximitat i amb referències clares sobre les característiques i la procedència dels productes en períodes de rebaixa i 'outlets'.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 fora hotelers, BCN, 13/02/2014 - 12:19

Que se'n vagin a fer punyetes els hotelers. A veure si aquesta genteta ha de decidir per tots quin és el model que hem de tenir a la nostra ciutat. Estic fart del lobby turístic i d'aquesta Barcelona convertida en parc temàtic.

#4 pere, bcn turistic city, 12/02/2014 - 22:19

el model comercial catala son los paquis, los chinos,(diversificados y proximos) las tiendas de souvenirs y las cadenas de restauracion (cafes, montaditos, burgers etc). La vida ya esta bastante conciliada, sobre todo la de los parados, para que ahora vengan estos a poner mas normas..

#3 Víctor, Barcelona, 12/02/2014 - 20:21

Estem farts de que ens tractin com a subnormals. Som adults i reclamem llibertat. El govern de la Generalitat expolia al poble català amb la seva política repressiva i controladora. El Govern ens roba en lloc de deixar-nos actuar lliurement.

#3.1 antiliberal, CAT, 13/02/2014 - 15:26

Els neoliberals feu fàstic.

#2 Jordi Romaguera i Cubedo, L´Hospitalet de Llobregat, 12/02/2014 - 20:08

Tampoc no ho podem fer els catalans i no ens passa res. O és que hem de fer els horaris pensant en la gent de fora?. Catalunya és perquè els catalans la dissenyin al seu gust i interessos. No pas a l´inversa. Jo quan vaig a fora també em trobo llocs tancats i m´haig d´esperar l´endemà. Com tothom.

#1 PATRIOTA , CAT, 12/02/2014 - 19:25

NO AL NEO-LIBERALISME SALVATGE!

visca CIU, CUP, ICV, ERC