Publicitat
Economia · 8 de Juny de 2022. 19:46h.

Pedro Sánchez necessita dos mesos per limitar el preu del gas

La UE aprova la mesura anunciada el 25 de març

Pedro Sánchez necessita dos mesos per limitar el preu del gas

La Comissió Europea ha aprovat el mecanisme ibèric per limitar el preu del gas i rebaixar el preu de l’electricitat a la Península Ibèrica. La mesura va ser anunciada fa més de dos mesos per Govern.

El 18 de març passat el president espanyol, Pedro Sánchez, va indicar que Europa havia de donar una resposta comuna a l'augment del preu del gas perquè es tractava d'un problema europeu que no podia ser respost "de 27 maneres diferents". Sánchez va afegir que les decisions havien de ser "urgents" i no es podia esperar més enllà del 25 de març.

L'objectiu és reduir el cost de la factura de la llum dels consumidors, que ha augmentat després del conflicte armat entre Rússia i Ucraïna. L'acord permetrà fixar el preu mitjà del gas en 40 euros per megawatt hora durant els propers sis mesos per posteriorment encadenar pujades de 5 euros mensuals fins als 70 euros per megawatt hora als 12 mesos.

En un comunicat, el Govern explica que “la decisió s'ha pres després d'una feina molt intensa, atesa la complexitat de la mesura, marcant una fita en les relacions entre Espanya, Portugal i les institucions comunitàries”.

"El mecanisme ibèric és una mesura extraordinària que es justifica per l'escassa interconnexió de la Península Ibèrica amb la resta d'Europa, fet que suposa un desavantatge per integrar-lo al mercat europeu", afegeixen.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 pepe, Andorra, 09/06/2022 - 10:10

En Venezuela empezaron exactamente igual, es mas, si tienes posibles y puedes permitírtelo, sal corriendo de Europa, sobre todo si eres blanco, pq te vas a enterar de lo q es un genocidio silencioso y del q nadie hablara jamas.

#1 pepe, andorra, 09/06/2022 - 10:09

si sabes q estas normas causan mas problemas q perjuicios y es algo constatado y demostrado de forma fehaciente a lo largo de la historia, entonces solo queda una opción y es q se hace a propósito con un inconfesable fin. Y mas cuando todo esto esta orquestado artificialmente con el unico fin de arruinar la clase media europea y ponerla de rodilla