Publicitat
Economia · 12 de Febrer de 2009. 20:59h.

Pas endavant en la compra de Spanair

Empresaris del sector turístic han aportat 20 milions

Pas endavant en la compra de Spanair

Jordi Clos, president del Gremi d'hotelers de Barcelona

Un grup d'empresaris del sector turístic aportarà 20 milions dels 80 milions necessaris perquè diverses institucions i inversors privats catalans comprin l'aerolínia Spanair al grup SAS. Ho faran a través d'una nova societat, Inversions Turístiques i Comercials, segons ha informat el president del Gremi d'hotelers de Barcelona, Jordi Clos.

En aquesta nova societat participaran el patronat semipúblic Turisme de Barcelona, que pagarà 15 milions d'euros, mentre que els cinc restants correran a compte d'un grup d'empresaris hotelers a títol personal, com el propi Clos (propietari de la cadena Derby). També s'han sondejat als Soldevila (amos de l'hotel Majestic, a Barcelona). Així mateix, participarà el Gremi d'Hotelers de Barcelona, el Gremi de la Restauració de Barcelona, les associacions d'agències de viatge i també la Confederació de gremis (es convidarà a les entitats de taxistes, per exemple).

Aquesta operació, que persegueix que una aerolínia tradicional-i no només de baix cost-aposti per l'aeroport del Prat, serà fonamental per a Barcelona perquè "no saben vostès el que significa portar a un congressista dels Estats Units i dir que només pot viatjar a baix cost", ha dit Jordi Clos. Segons el seu parer, la futura Spanair requereix un "súper gestor" i "súper conseller delegat".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 ccc, bcn, 12/02/2009 - 22:24

els empresaris posen 5 d'aquests 20, la resta la possen organismes 'semipúblics'. Respecte els gremis, ara han de fer d'inversors els taxistes? quan ens costarà això en subvencions i puixades de tarifes?