Publicitat
Economia · 25 d'Octubre de 2011. 22:23h.

Oportunitat per a emprenedors mediambientals

CosmoCaixa selecciona les deu millors idees de prototips experimentals

Oportunitat per a emprenedors mediambientals

Imatge del prototip Alhymotion, microcotxe alimentat per hidrogen

Vehicles que funcionen amb aigua i restes d'alumini, un servei de transport urbà a la carta o un cotxe elèctric de curses són alguns dels deu projectes elegits en la primera convocatòria de Ecotendencias CosmoCaixa, un programa dirigit a promoure les millors idees socioambientals.

El Cosmocaixa exposa des d'aquest dimarts alguns d'aquests prototips experimentals seleccionats entre la vintena de propostes presentades pel seu grau d'innovació i interès, una plataforma que els seus autors podran utilitzar com a altaveu per donar a conèixer els seus treballs.

Entre les propostes guanyadores destaca el microcotxe Alhymotion, un vehicle elèctric alimentat per hidrogen obtingut de residus d'alumini i aigua i que ha estat desenvolupat per investigadors de la UPC i la UAB i l'empresa Reflectia.

A partir de la reacció d'aquests dos components es desprèn l'hidrogen usat per alimentar una pila combustible que genera electricitat, sense produir ni soroll, ni fums ni gasos d'efecte hivernacle.

Xavier Salueña, un dels desenvolupadors d'aquests microvehículos del qual s'ha fet un prototip amb radiocontrol (en aquests moments treballen ja en un altre prototip d'un vehicle amb 25 cavalls), ha explicat que el 70 per cent dels residus d'alumini "es llancen a les escombraries", quan és un metall que pot integrar fàcilment en un cicle productiu com el de la producció de l'energia.

Més projectes elegits per Ecotendencias són la moto elèctrica E-Vox per a distribució de mercaderies i el vestit City Skiing (ambdues ideades per l'I + ED Lab), el cotxe elèctric de competició All Electric GT (Pau Coll), el Projecte Verd dedicat a la investigació sobre la futura comercialització i fabricació de vehicles ecològics a Espanya (Centre CTM) o el dispositiu per a la càrrega de bateries de cotxes elèctrics (Emiliano Sánchez Carballo).

La llista de propostes guanyadores recullen també l'aparcament fotovoltaic (ParkGreen), la competició de vehicles elèctrics ECOseries (Federació Catalana d'Automobilisme), la càrrega ràpida de vehicle elèctric Circutor (Joan Pallisé), una recol · lectora agrària fotovoltaica (Bruno Alosi), el sistema de transport públic Skybus (Juan Luis Sampedro) i el projecte de recuperació ecològica d'un vehicle per un grup d'ESO.

Ecotendencias vol esdevenir un nou espai de difusió de la cultura socioambiental de caràcter participatiu que compta amb un espai virtual en el qual es recullen aportacions sobre àrees com la mobilitat sostenible o el cotxe elèctric.

La finalitat d'aquesta iniciativa, promoguda per l'Obra Social de la Caixa, és aportar solucions per a un món sostenible i donar a conèixer les propostes verdes d'aquests emprenedors, ha explicat Enric Banda, director de l'àrea de Ciència, Recerca i Medi Ambient de la Obra Social de la Caixa.

Els projectes van ser seleccionats per especialistes de l'àmbit de la sostenibilitat i el cotxe elèctric, procedents de l'oficina Live (Ajuntament de Barcelona), ERF-Gestió i Comunicació Ambiental i la Fundació la Caixa.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat