Economia · 19 d'Abril de 2018. 21:22h.

Oliu veu "encertada" la sortida del Sabadell de Catalunya

Per "garantir l'entorn de certesa institucional i la seguretat jurídica"

Oliu veu "encertada" la sortida del Sabadell de Catalunya

El president del Sabadell, Josep Oliu, durant la junta d'accionistes a Alacant

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha reiterat aquest dijous durant la seva primera junta d'accionistes a Alacant, després del trasllat de la seu social a l'octubre, que aquesta decisió va ser "encertada", i que es va prendre en el moment oportú. “La decisió s'ha demostrat encertada i va ser presa en el moment oportú amb fermesa i unanimitat per part del consell i amb execució impecable per part de tot l'equip directiu", ha manifestat Oliu en la seva intervenció a l'inici de la junta.

També ha assegurat que el canvi de domicili social va ser una decisió "motivada, basada en fets i dades objectives, al marge de qualsevol altra consideració", que es va adoptar en un context polític complex, davant la necessitat de "garantir l'entorn de certesa institucional i la seguretat jurídica que és requisit imprescindible per desenvolupar l'activitat del ban".

Així mateix, ha dit que el 2015 la junta d'accionistes ja va aprovar la modificació dels estatuts per dotar el consell d'administració la capacitat per adoptar amb celeritat la decisió de canvi de domicili en cas de necessitat per "evitar riscos als clients, accionistes i empleats".

Segons Oliu, els esdeveniments polítics de Catalunya van tenir un impacte "important" a l'activitat bancària i econòmica del mes d'octubre, però aquest abast va ser de caràcter limitat i temporal després que es recuperés la confiança en les institucions després dels moviments empresarials i polítics. Ha afegit que l'economia espanyola, "tot i la situació política catalana", ha mantingut una important fortalesa de base, tornant a destacar en positiu dins de la zona euro.

Oliu ha afirmat que els resultats del banc del 2017, que la junta ha d'aprovar el proper dijous, l'han situat a una "molt bona situació" per afrontar el pla de negoci triennal que ha començat aquest any amb l'horitzó del 2020. L'ordre del dia de la juna incloïa també la distribució d'un dividend brut de 0,07 euros per acció en efectiu, dels quals 0,02 euros van ser abonats al desembre com a dividend a compte i la resta seran abonats el proper 27 d'abril, amb el que la retribució total a l'accionista del 2017 s'eleva fins al 49% des del 40% de l'any anterior, per valor de 393 milions d'euros.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat