Publicitat
Economia · 25 de Juliol de 2012. 14:09h.

Oliu: "Un rescat d'Espanya seria molt car"

El president del Banc Sabadell diu que "espero que no es produeixi"

Oliu: "Un rescat d'Espanya seria molt car"

Oliu i Guardiola durant la presentació de resultats del Sabadell

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, considera que el rescat financer d'Espanya no es produirà a curt termini a causa del seu elevat cost per al conjunt de la Unió Europea (UE). "Seria molt car", ha afirmat, afegint que "espero que no es produeixi".

Durant la roda de premsa de presentació dels resultats del primer semestre de l'entitat, Oliu ha explicat que el rescat de la banca espanyola "ja s'ha produït", després de l'aprovació d'una línia d'ajudes de fins a 100.000 milions d'euros per recapitalitzar les entitats que ho necessitin.

Sobre el possible rescat d'Espanya, el president del Sabadell confia que no es produeixi, ja que seria "una forma cara de solucionar els problemes de la UE". Ha afegit que "espero que no es produeixi".

Oliu s'ha mostrat a favor que Europa complementi els esforços en ajustaments que està realitzant Espanya per adaptar-se a la nova realitat econòmica "per la via que sigui".

Ha afirmat, en aquest sentit, que la via de la intervenció en el mercat de bons seria la solució "més barata", mentre que "si s'hagués de recórrer al crèdit directe seria molt car".

Ha assegurat, per tant, que no veu "possible" a dia d'avui el rescat financer del país, tot i que Espanya segueix tenint molts problemes als mercats financers. "Crec que el rescat d'Espanya, ara per ara, no s'hauria de produir", ha indicat.

D'altra banda, l'entitat ha obtingut un benefici net atribuït de 90,1 milions d'euros, fet que implica una disminució del 45% respecte al primer semestre del 2011, a causa, fonamentalment de les provisions realitzades, que són de 1.900 milions.

Aquestes provisions s'han fet en el marc de les exigències de "sanejament financer per complir els decrets" del Govern [espanyol] sobre la necessitat de reserves de capital, segons ha especificat el conseller delegat del banc, Jaume Guardiola. L'índex de reserva de capital de primera necessitat és del 10,04% (del 9,60% segons els criteris comptables de l'Autoritat Bancària Europea -EBA-).

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Xipolleig, Barcelona, 25/07/2012 - 15:13

Aquest és el drama !!, Espanya és inviable a totes totes, massa endeutada per no ser rescatada, massa gran per ser finançada.
La desgràcia és que els catalans no ens hem indenditzat abans, la sort és que això d'ara ens servirà per fer-ho abans