Publicitat
Economia · 28 de Març de 2019. 21:25h.

Oliu demana seguretat jurídica

El Sabadell dedica a dividend el 51% del benefici

Oliu demana seguretat jurídica

Una imatge de la junta d'accionistes del Banc Sabadell d'aquest dijous a Alacant

Josep Oliu, president del Banc Sabadell, que té com a conseller delegat Jaume Guardiola, va criticar aquest dijous a Alacant, davant de la junta general d'accionistes de l'entitat, la inseguretat jurídica que, al seu parer, han provocat les sentències judicials que han afectat l'últim any el sistema financer espanyol, perquè considera que danya la reputació de la banca i perjudica el marc de seguretat jurídic espanyol.

Oliu va parlar durant la seva intervenció, davant de més de 700 accionistes del banc, de la "creixent impressió d'inseguretat jurídica derivada de certes resolucions judicials, que han repercutit molt negativament no només sobre la cotització i els resultats de les entitats financeres, sinó també sobre la seva reputació davant de la societat espanyola". I es va referir al debat judicial sobre les hipoteques, que "va impactar directament sobre la cotització, però també, injustament, un cop més, sobre la reputació de les entitats".

Així mateix, va fer referència a la "incertesa" generada per la possible revisió de l'índex IRPH (índex de referència de préstecs hipotecaris) pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea, i va defensar la legalitat d'aquest índex hipotecari que utilitzaven les caixes d'estalvis, ja que era publicat pel Banc d'Espanya. "Els anàlisi interessats sobre una possible sentència futura causen als bancs danys econòmics i de reputació de difícil reparació, i també perjudiquen el mateix marc espanyol de seguretat jurídica".

Durant la roda de premsa de presentació de la junta, realitzada el dimecres, havia dit que el banc no preveu fer cap ampliació de capital, i que ara per ara no té "cap operació de fusió sobre la taula", tot i que no va descartar que pugui haver-les en el futur, en referència als rumors sobre una possible operació corporativa amb Bankia. "No tenim res a sobre de la taula, però una cosa que està sota sempre es pot posar a sobre, però ara per ara no", va afirmar.

D'altra banda, tot i que el benefici net del 2018 va caure un 54%, fins als 328 milions d'euros, Oliu va assegurar als accionistes que el Sabadell "compta ara amb un millor perfil de risc", i que es troba "en el camí correcte per assolir els objectius financers fixats per al 2020 ". Així mateix, creu totalment superada la crisi tecnològica de la filial britànica TSB que, va dir, inicia "una nova etapa que esperem pugui reprendre la dinàmica comercial i avançar en la millora dels nivells d'eficiència amb la incorporació de la nova consellera delegada”, Debbie Crosbie.

La junta va aprovar el nomenament del conseller David Vegara com a nou director global de riscos del banc i la reelecció com a consellers del mateix Oliu, Aurora Catá, Javier Echenique i José Ramón Martínez, i el nomenament de María José García Beato com a consellera executiva. També es va aprovar la gestió i els resultats de l'exercici del 2018, i la distribució d'un dividend total a càrrec d'aquest mateix exercici de 0,03 euros per acció en efectiu, la qual cosa suposa el repartiment del 51% dels beneficis. D'aquesta xifra, 0,02 euros ja es van abonar al desembre, i el 5 d'abril es pagarà un complementari de 0,01 euros.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Muratatalea , Por ahí abajo , 28/03/2019 - 22:54

Sr . Oliu. El índice IRPH era legal y estaba explicado en el BOE, pero dudo mucho que el común de los mortales entendiera a lo que se exponía adoptándolo como índice de referencia hipotecario en hipotecas a tipo variable. Es más, dudo hasta de que usted lo supiera... pero se ganaba mucha pasta... ¿a que si...?