Publicitat
Economia · 24 de Març de 2011. 13:21h.

Només se salven 'la Caixa', Santander i BBVA

Moody's rebaixa la qualificació de solvència de 30 bancs i caixes espanyols

Només se salven 'la Caixa', Santander i BBVA

D'esquerra a dreta, els presidents del BBVA, Francisco González; 'la Caixa', Isidre Fainé, i Banco Santander, Emilio Botín, les tres entitats a les quals Moody's manté la seva calificació

La firma de serveis a inversors Moody's ha rebaixat aquest dijous el nivell de risc del deute de diversos bancs i caixes d'estalvis de l'Estat, dues setmanes després que ja fes el mateix amb la qualitat del deute públic espanyol. Les tres entitats financeres més grans de l'Estat, com són el Banco Santander, el BBVA i la Caixa, mantenen la seva qualificació.

En concret, Moody's ha rebaixat un o més graus el deute i els dipòsits de 30 bancs, i caixes. Ha justificat la mesura perquè hi ha més pressió financera sobre el deute de l'Estat i sobre molts bancs dèbils. També perquè moltes entitats regionals i petites han perdut importància i perquè s'ha debilitat el suport futur als bancs a Europa. Dels 30 bancs i caixes afectats, 15 han vist la qualitat del seu deute rebaixada en dos graus, i cinc més en tres i quatre graus.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 lugipse, Argentona, 25/03/2011 - 12:27

Atenció als titulars !!
Que han dit del Banc Sabadell ??