Publicitat
Economia · 15 de Maig de 2013. 14:12h.

Només saben criticar l'austeritat

Tots a favor de la reactivació econòmica malgrat ja portem sis anys de crisi

Només saben criticar l'austeritat

Imatge prèvia a la reunió

La cimera per reactivar l'Acord Estratègic, que s'ha celebrat durant més de dues hores aquest dimecres entre el Govern, sindicats i la patronal, ha estat valorada positivament per tots els participants. Tant l'Executiu com els agents socials han coincidit que s'han de canviar les polítiques d'austeritat i s'ha consensuat un full de ruta per a la reactivació econòmica.

Durant la reunió s'han compromès també a crear diferents grups de treball que analitzaran i proposaran solucions en tres àmbits: mesures per reactivar l'economia catalana, per frenar el atur i per garantir la cohesió social.

El primer grup se centrarà en qüestions com polítiques industrials, recerca i desenvolupament i facilitar la liquiditat entre les empreses, el segon en la formació professional i les polítiques actives per a aturats, i el tercer en la protecció social dels aturats i, especialment, dels que ja no tenen cap prestació econòmica.

Els representants en la reunió s'han compromès a crear els diferents grups de treball en les pròximes setmanes i presentar les primeres mesures concretes d'aquí a tres mesos.

Els secretaris generals dels dos sindicats majoritaris, Josep Maria Álvarez (UGT) i Joan Carles Gallego (CCOO), han estat els primers a valorar "positivament" la trobada.

"Tots hem coincidit que no es poden mantenir les polítiques d'austeritat sense cap estímul de creixement, i que cal canviar les polítiques de retallades, que només generen més atur", ha comentat Gallego. Per la seva banda, Álvarez ha destacat el "procés d'acostament" entre sindicats, Govern i patronal.

Per la seva banda, els presidents de Pimec, Josep González; Fepime, Eusebi Cima, i Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha explicat que les tres parts han coincidit que una de les prioritats per a reactivar l'economia és que s'aconsegueixi augmentar el sostre del dèficit per a Catalunya.

Tot plegat, han dit, ha de servir per augmentar la cohesió social i lluitar contra la crisi. Els representants de la patronal també ha demanat que se segueixi negociant amb Madrid perquè "Catalunya és el motor econòmic d'Espanya i ho han de tenir en compte". Una altra de les prioritats, segons ells, és que es torni a donar crèdit a les empreses.

La cimera, que ha començat a les 10:00, ha estat presidida  pel president de la Generalitat, Artur Mas, i per part del Govern també el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el secretari de Govern, Jordi Baiget.

Com a representants dels sindicats van els secretaris generals de CCOO i UGT de Catalunya, Joan Carles Gallego i Josep Maria Álvarez, respectivament, i per part de la patronal, els presidents de Pimec, Josep González; Fepime, Eusebi Cima, i Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 manolo, Barcelona, 15/05/2013 - 19:56

Lo que no ha hecho en la legislatura anterior el Gran Timonel, no lo hará en esta

Tenemos un President que es un fracaso total. Catalunya está peor económicamente que nunca. Su política social es un disparate. De sus "mejores" más vale no hablar

Por favor CIU cambiar a este mesías o nos hundirá

#4 Josep, Lleida, Spain, 15/05/2013 - 17:11

Fum, fum, fum,

El 25 de desembre , fum, fum, fum......

#3 VOTANT de CIU, Les Corts, 15/05/2013 - 15:28

FRONT PROLETARI contra l'Austeritat !!

tots junts contra el Capitalisme Salvatge del Rajoy, la Merkel i tota la panda de burgesos!

SÍ ES POT !

VISCA EL SOCIALISME

VISCA L'ISLAM

#3.1 Antoni, Mahón (Menorca), 15/05/2013 - 15:49

Amen.

#2 RAFA, lleida, 15/05/2013 - 14:59

Ya tiene la foto, ara toca bla bla bla, nada mas.

#1 Ccchah, Bcn, 15/05/2013 - 14:50

Ja em poden anar tornant les pagues, per començar...