Economia · 10 de Juny de 2012. 11:18h.

No era el "sistema financer més sòlid" de tot el món?

Zapatero se'n va vantar només quatre anys abans del rescat

L'expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va assegurar el 24 de setembre de 2008 -quatre anys abans del rescat- que "Espanya potser té el sistema financer més sòlid de la comunitat internacional". Aquest és el missatge de confiança que va llançar en un acte organitzat a Nova York per la Cambra de Comerç dels Estats Units a Espanya, davant directius de multinacionals i bancs d'inversió nord-americans.

Zapatero va assegurar llavors que l'Estat espanyol recuperaria "aviat" el camí del creixement gràcies als seus comptes sanejats. Va admetre, això sí, dos "problemes" del model espanyol: l''excés" del sector immobiliari i l'elevat dèficit exterior. El setembre de 2008 hi havia 2,6 milions d'aturats a Espanya. Actualment hi ha 4,7 milions d'aturats, segons les dades del ministeri de Treball.

En altres declaracions, va insistir en la mateixa línia, referint-se al sistema financer espanyol, tot afirmant que és "un sistema financer sòlid, molt sòlid, comparable al més sòlid de les economies desenvolupades". I en un altre moment, va dir que "no es tracta de presumir. Es tracta de dir el que tenim".

Quan Zapatero va fer aquestes declaracions era l'època en què l'expresident havia començat a reconèixer públicament que hi havia problemes econòmics, i també començava a utilitzar la paraula "crisi", una utilització a la qual es va negar durant diversos mesos. Així mateix, va imposar als membres del seu Govern i als dirigents del PSOE que tampoc no utilitzessin aquesta paraula.

Zapatero, l\'any 2008, a la Cambra de Comerç dels Estats Unit
Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 pepe, andorra, 11/06/2012 - 19:16

pues anda q no me pegue yo unas risas con el chiste aquel de Mr. Bean, copia cutre, pero copia. Aunque el tonto no es el q vende, sino el q compra.

#7 Mercè, Barcelona, 11/06/2012 - 16:55

aquest individu hauria d'estar empresonat!!!!!!!!!

#6 tas, la meca, 11/06/2012 - 13:53

"España es un poderoso transatlántico" va arribar a dir... El que no va dir és que qui el conduïa era el Capitán Schettino...

#5 Séneca, Barcelona, 10/06/2012 - 22:33

Ja estem trigant massa en processar a ZoteParo i els seus. No pot ser que no pagui el desgavell causat i les mentides dites. Com no ho és que es rodegés de gent mediocre i sectària com foren els seus governs i gent de primera fila sociata. Igualment, caldria donar un toc al Montilla i els seus socis

#4 Alan, Barcelona, 10/06/2012 - 18:13

Supongo que Rubalcaba que era ministro suscribió las palabras de zapatero... Primero hundez el pais y luego en la opocisión tienen el morro de sugerir lo que no hicieron en dos legislaturas... y ZP disfrutando de su retiro millonario descojonado de risa..