Publicitat

Crida a favor de la indústria enfront "els emprenedors destacats i els executius de multinacionals"

"No anem bé"

L'empresària Conxita Cervera, durant la seva intervenció

L'empresària Conxita Cervera, membre de l'executiva del Cercle d'Economia, ha assegurat que "cal recuperar aquell esperit que va fer de Catalunya un espai atractiu, respectat i reconegut a Espanya i Europa. Aquella Catalunya capaç d'estimular els mateixos catalans i atreure el millor d'altres parts d'Espanya i tota Europa".

"Procurar-nos de tot això també és una expressió de catalanisme entès com a preocupació de tot allò que afecta com a societat i a la voluntat d'afrontar les solucions des d'una perspectiva de justícia i progrés. I, de moment, no anem bé", ha exposat durant un acte celebrat aquest dilluns a l'espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

Cervera ho ha dit en la presentació en societat del moviment cívic 'Portes obertes del catalanisme' i també ha assenyalat que "tradicionalment un dels trets diferencials del catalanisme ha estat el ciutadanisme empresarial". "Aquesta capacitat d'assumir risc, generar riquesa, donar treball i fer-ho arribar al conjunt de la societat. Des de fa temps, anem fluixos en aquests aspectes", ha lamentat.

Sobre el fet d'assumir risc, la dirigent del Cercle ha indicat que "el discurs empresarial el lidera, d'una banda, els executius molt ben remunerats de grans corporacions i, de l'altra, emprenedors destacats que, més que fer empresa, busquen assolir com més aviat millor una gran plusvàlua".

Conxita Cervera ha assenyalat que qui més ha generat riquesa és "l'empresari de la petita i mitjana empresa, que posa la seva vida al servei d'un projecte a llarg termini" i ofereixen "ocupació digna i de qualitat". També ha apuntat que "les classes mitjanes es van difuminant immerses en un capitalisme de guanyadors, molt pocs, i perdedors, cada vegada més. "Catalunya no hi queda al marge", ha remarcat.

Finalment, ha defensat que "només els projectes empresarials amb vocació industrial poden contribuir a reparar aquesta creixent fractura social i ha reconegut que "és responsabilitat de l'empresari", però ha lamentat que "des de fa anys" ni el marc legal ni cultural "acompanya aquesta persona que vol engegar un projecte empresarial a llarg termini, competitiu i fort en un món global".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jax el boletaire, Vic , 16/11/2016 - 00:12

Mientras manden en Catadisney los fuera de la ley, jamas sera atractiva.