Publicitat

La producció del cotxe elèctric es podria fer a França

Nissan perilla

La direcció de Nissan té previst tancar la seva planta de la Zona Franca de Barcelona, que compta amb uns 3.000 empleats, i concentrar la seva activitat al Japó, Estats Units i la Xina. Nissan argumenta que la fàbrica de Barcelona no és viable sense l'adjudicació de nous models. Tot i això, el cotxe elèctric es podria fer a França.

La notícia arriba en el moment que els treballadors de Nissan inicien una vaga indefinida per "exigir un pla industrial de futur". La primera a aturar-se ha estat la planta de Montcada i Reixac, amb un seguiment del 100% de la vaga.

Els treballadors denuncien "manca de claredat per part de la direcció de l'empresa sobre el futur industrial de les plantes que té a Catalunya". "Ens trobem en una situació que sobrepassa els límits d'indefinició i incertesa pel que fa a la continuïtat de les plantes productives que Nissan té a l'Estat", indiquen.

En aquest sentit adverteixen que "estan en risc 3.000 llocs de treball directes i al voltant de 20.000 llocs de treball indirectes".

CCOO d'Indústria de Catalunya dóna "total suport a la vaga i exigeix a la multinacional un pla industrial de futur per a les fàbriques catalanes i que garanteixi l'ocupació d'uns treballadors que al llarg dels anys han demostrat sobradament la seva professionalitat i el seu compromís amb l'empresa".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#15 VRaptor, Alicante, 06/05/2020 - 02:26

Según Pimec el PIB mensual catalán ha caído un 53'5% durante el primer mes de confinamiento, aproximadamente unos 10.000 M€ .La caída de la actividad respecto a la media mensual de 2019 fue del 66'4%. La incidencia de esta caída sería el equivalente del 5'5% del PIB- año, en un solo mes.¿De donde va a sacar el Gover capital para los presup

#15.1 Sergi Sergio, Barcelona, 06/05/2020 - 10:52

Pues haran lo habitual, a los pocos que queden trabajando les subiran aun mas los impuestos, su solucion siempre es la misma, freir a impuestos a los que producen.

#14 Tabarnés puro, Barcino, 05/05/2020 - 21:52

Después de las más de 4.800 empresas que se marcharon, de perder la Sede Europea del Medicamento y el Hermitage, de que el Mobile está cogido con pinzas... se va la Nissan. En breve el paraiso agro-prehistórico de la CUP se hará realidad. Gracias Mas, Boigdelmón, Torrat, Ciniqueras, Rovira, Budó, Buch, Puignerón, Chacón, ...

#13 Pagador d'Impostos, BCN, antiga capital de Dinamarca del Sud, 05/05/2020 - 17:46

Una mala notícia, és important posicionar-se ara al mercat.Un motor elèctric necessita menys components q un de combustió però personal molt més especialitzat a la cadena acoblament, per això Tesla obre a Alemanya i Nissan pensa en França.
Creuem dits.

#12 Toni, Tabarnia, 05/05/2020 - 17:30

No pasa nada! Catalunya venderá Nocilla en Italia y mantequilla Cadí en Francia. Somos unos cracks y los sabemos.

#11 Alex, BCN, 05/05/2020 - 16:34

Me sabe muy mal decirlo, pero espero que asi lo hagan todas las multinacionales en Catalunya para que asi aprendan que esta region no es el centro del universo.